Ako vam se trend preterano uvećanih usana nikada nije svideo i ako nikada niste mogli da ga prihvatite, šta ćete tek onda reći kada budete videli kakav nam trend dolazi iz Rusije. Plastična hirurgija i različite vrste korekcija uglavnom su se koristile kako bi se popravili određeni nedostaci, kako bi se nešto uvećali ili pak s druge strane smanjilo, kako bi se nešto zateglo ili istaklo. I sve je to uvek bilo u redu do onog momenta kada se sa tim ne pretera. A ko uopšte ocenjuje kada neko pretera sa plastičnim operacijama i korekcijama?

Ukusi su nam različiti i to nam je valjda najteže da prihvatimo, međutim, neke granice ipak postoje. I minimalnim korekcijama idemo protiv naše prirode, a koliko tek zalazimo u drugu krajnost kada biramo da nam se apsolutno izmeni oblik usana.

Naime, novi ruski trend, ili devil/octopus lips, sasvim menja izgled naših usana. Dakle, ne postoje više samo dve linije usana, već je u pitanju nešto što ni ne znamo kako jasno da definišemo niti umemo da razumemo zašto bi se bilo ko odlučio na ovakav potez. Reč je o “talasastim” usnama, koje ni na prvi, a ni na drugi, niti na treći pogled ne izgledaju lepo. Barem ne u ovom trenutku. 

Iako se još uvek ne zna tačno poreklo ovog oblika usana, veruje se da ih je osmislio ruski plastični hirurg. Usne se pune filerima na ivicama kako bi se postigao ovaj talasasti oblik. 

Komentari su naravno raznovrsni. Mnogi su pokušali da omalovaže ovaj novi trend, poredeći devil usne sa egzotičnim oblikom herpesa, drugi su trend nazvali glupim i bizarnim, ali postoji i ona treća grupa, kojima se ovaj trend veoma dopada i smatraju da je “neobično estetski prijatan”. 

Comments