Hot topics

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

1/2

Ako vam se trend preterano uvećanih usana nikada nije svideo i ako nikada niste mogli da ga prihvatite, šta ćete tek onda reći kada budete videli kakav nam trend dolazi iz Rusije. Plastična hirurgija i različite vrste korekcija uglavnom su se koristile kako bi se popravili određeni nedostaci, kako bi se nešto uvećali ili pak s druge strane smanjilo, kako bi se nešto zateglo ili istaklo. I sve je to uvek bilo u redu do onog momenta kada se sa tim ne pretera. A ko uopšte ocenjuje kada neko pretera sa plastičnim operacijama i korekcijama?

Ukusi su nam različiti i to nam je valjda najteže da prihvatimo, međutim, neke granice ipak postoje. I minimalnim korekcijama idemo protiv naše prirode, a koliko tek zalazimo u drugu krajnost kada biramo da nam se apsolutno izmeni oblik usana.

Naime, novi ruski trend, ili devil/octopus lips, sasvim menja izgled naših usana. Dakle, ne postoje više samo dve linije usana, već je u pitanju nešto što ni ne znamo kako jasno da definišemo niti umemo da razumemo zašto bi se bilo ko odlučio na ovakav potez. Reč je o “talasastim” usnama, koje ni na prvi, a ni na drugi, niti na treći pogled ne izgledaju lepo. Barem ne u ovom trenutku. 

View this post on Instagram

**NÃO, não é PHOTOSHOP* ** . Infelizmente é mais uma demonstração das loucuras feitas pela beleza. Que na minha opinião fala mais a respeito da busca de aprovação e aceitação. A beleza perfeita. Desculpe, mas preciso expressar minha opinião! Diante de tantos fatos e acontecimentos é lamentável ver profissionais se “ prostituindo “ por dinheiro e fama. . A beleza é algo muito pessoal e individualizado. Não podemos pensar em padrões, pois eles não existem. Existe uma harmonia para cada face. Existe ressaltar ainda mais aquilo que nós já temos, e que é bonito. . Essas Fotos foram tiradas da internet. E a nova moda que começou na Rússia, conhecida como “devils lips”, “octopus lips” ou “umbrella lips” . Na minha opinião uma afronta a própria criação de Deus. . E você o que achou? Comenta aqui.👇🏻👇🏻👇🏻 #devilslips #devillips #lips #aesthetic #newin #umbrellalips #octopuslips #estetica #estetica #medicina #oftalmo #medicadosolhos #beauty #beleZa Comente•curte•compartilha esse post!

A post shared by Débora Sant’ Ana (@dradeborasats) on

Iako se još uvek ne zna tačno poreklo ovog oblika usana, veruje se da ih je osmislio ruski plastični hirurg. Usne se pune filerima na ivicama kako bi se postigao ovaj talasasti oblik. 

Komentari su naravno raznovrsni. Mnogi su pokušali da omalovaže ovaj novi trend, poredeći devil usne sa egzotičnim oblikom herpesa, drugi su trend nazvali glupim i bizarnim, ali postoji i ona treća grupa, kojima se ovaj trend veoma dopada i smatraju da je “neobično estetski prijatan”. 

Editors choice