Ovaj stil odiše ženstvenošću, kreativnošću, elegancijom i prefinjenošću. Preporučuje se devojkama i mladim ženama koje žive same, jer će retko koji muškarac pristati da mu kuću krase nežnoružičasti i beli komadi nameštaja.

Vintage je u poslednje vreme postao veoma popularan, kako u modi, tako i u uređenju životnog prostora, zbog stvaranja izuzetno prijatnog i ženstvenog ugođaja. Ovaj stil karakterišu bela boja, cvetni dezeni, prenakićenost, ali i usaglašenost.

Zidove možete ukrasiti belim tapetama koje sadrže cvetne motive. Ne zaboravite na detalje kao što su zavese, svećnjaci, lampe i jastučići. Sami ih možete ukrasiti čipkom i biserima.

Tkanina predstavlja ključ u stvaranju romantičnog stila – bela, ružičasta ili cvetna, svejedno je. Iskoristite je za pravljenje baldahina iznad kreveta, postavite je na police i stolove, svakako će doprineti potpunom ispunjenju prostora.

Hit su toaletni stočići, noćni stočići, sofe, paravani i ogledala. Dostupni su u raznim oblicima i za koji god da se komad odlučite, nećete pogrešiti. Na toaletni stočić poželjno je postaviti što više kutija za nakit, koje možete i same napraviti. Ukrasite ih pomoću tkanine, satenskih mašni i ružičastih ili belih biser kuglica.

Za ovaj stil nikako ne važi slogan “manje je više”.  Slobodno preterajte, ipak je to samo vaša jedinstvena, devojačka soba, jer ćete u budućnosti sigurno morati da pristanete na kompromis sa svojom jačom polovinom pri uređenju prostora, te vam ovakvi stilovi neće biti dostupni.

Fotografije koje slede mogu vam pomoći kao inspiracija pri uređivanju. Svakako se preporučuje detaljno pregledanje bakinih starih polica, sigurno se mogu naći neki zanimljivi predmeti koje možete uzeti i smestiti ih u svoje romantično carstvo.

slika 1 spavaca soba Devojačke sobe – romantični, vintage stil

Krevet u kome će se svaka devojka osećati kao princeza

slika 2 trpezarija Devojačke sobe – romantični, vintage stil

Što više detalja koji doprinose toplini doma

Slika 3 toaletni sto Devojačke sobe – romantični, vintage stil

Sto iz bajke koji svaka devojka želi da poseduje

Slika 4 dnevni boravak Devojačke sobe – romantični, vintage stil

Dnevni boravak treba da odiše nežnošću

Slika 5 trpezarijski sto1 Devojačke sobe – romantični, vintage stil

Trpezarijski sto koji sadrži sve neophodne detalje

Slika 6 paravan Devojačke sobe – romantični, vintage stil

Paravan za svaku damu

Slika 7 Devojačke sobe – romantični, vintage stil

Cveće, cveće i opet cveće - što više to bolje

slika 8 kupatilo1 Devojačke sobe – romantični, vintage stil

Samo za najsmelije i one koji vole da preteraju


Anja Križan je studentkinja novinarstva, večni sanjar, romantik i hedonista, zarobljena u sopstvenoj bajci. Njena izražena intuicija i želja da svet bude bolji i lepši vodi njene reči po papiru. Voli iskrenost, dobrotu, neiskvarenost. Ne voli laž, diskriminaciju i agresivnu glupost.

Comments