5 činjenica koje treba da znaš o TISSUE MASKAMA – najnovijem hit proizvodu u BEAUTY svetu!

5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta!

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Devojka s pomorandzama 1 Devojka sa pomorandžama Justejn GorderOvo je roman o Georgu, petnaestogodišnjem dečaku, čiji se život u potpunosti menja kada dobije pismo od oca koji je umro kada je dečak imao četiri godine. Uzbudljivo i zabavno pismo o misterioznoj devojci sa pomorandžama, koje zajedno sa Georgom čitamo, zapravo je prelepa i dirljiva ljubavna priča. Kroz pitanja koja otac postavlja sinu, Gorder se i u ovoj knjizi bavi večitim pitanjima o nastanku sveta i čoveka, o tajni univerzuma. Devojka s pomorandžama je svojevrsna oda životu, priča o potrazi za pravom ljubavi i o hrabrosti da se u životu biraju oni teži putevi za postizanje ciljeva.

Justejn Gorder (Jostein Gaarder) rođen je u Norveškoj. Živi u Oslu. Veći deo karijere proveo je predajući filozofiju. Do sada je objavio mnoga dela od kojih vam je možda najpoznatije “Sofijin svet”. I u ovom romanu, kao i u prethodnim, Gorder pokazuje da je majstor originalne kompozicije. Kroz zanimljivu priču uspeva da iznese emocije bez patetike. Provlači optimizam, stav “Život je čudo, život je lep”. Iz perspektive petnaestogodišnjeg dečaka koji čita pismo pokojnog oca, koje je čekalo 11 godina da bude pročitano, autor postavlja mnoga važna pitanja o poimanju sveta, sreći i ljubavi i u isto vreme priča maštovitu ljubavnu priču.

“Devojka sa pomorandžama”, nimalo “svež” naslov, knjiga koju sam mnogo puta uzela i vratila na policu, i svaki put se pitala kada ću saznati ko je ta neobična devojka. Pročitala sam je po preporuci, a sada je toplo preporučujem vama. Ako dugo niste razmišljali o sebi i svom mestu u istoriji i svetu oko nas, ako niste postavljali sebi pitanja, ova knjiga je siguran put ka tome. Pa, ko zna šta sve otkrijete! Srećno!


Jovana Novaković je diplomirani profesor španskog jezika i hispanskih književnosti, zaljubljenik u muziku, ples i ljubav. “Smiri se, ti si intelektualka”, omiljena joj replika iz jedne od omiljenih predstava. Nestrpljiva, uporna, radoznala, nasmejana i neposredna. Krajnje netolerantna za gluposti. Altruista i filantrop. Jednom rečju, Jovana je svakakva.

Editors choice