Izgleda da je pandemija korona virusa bila plodonosna za veliki broj umetnika iz različitih branši, jer, posle vesti da će ABBA objaviti novi album nakon 40 godina studijske pauze, stiže i informacija da će nas i Diana Ross obradovati s novim muzičkim materijalom nakon nešto kraće pauze – 22 godine. Dianin album će se zvati Thank You i predstavljaće njen 25. studijski album i prvi novi materijal od Every Day Is a New Day (1999). Thank You je snimljen u toku karantina usled pandemije u kućnom studiju Diane Ross. Prvi singl Thank You objavljen je u julu 2021. godine kao uvodni za ukupno 13 numera. Diana nas je upravo obradovala i sa drugim singlom, pod nazivom If the World Just Danced. Premijera trećeg albuma zakazana je za 15. oktobar, dok će ceo album slušaocima biti dostupan od 5. novembra 2021.

Ovo će biti svojevrsni Dianin comeback pop muzici. Prožet modernim tonovima, If the World Just Danced podseća na skup njenih ranijih energičnih numera koje podižu raspoloženje. Diana je napisala 9 od 13 pesama albuma, dok joj je na svim pomagao veliki broj ljudi, uključujući popularnog pevača i tekstopisca Jacka Antonoffa, koji je sarađivao sa brojnim imenima iz sveta muzike.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ms Ross ✨ (@dianaross)

Cela planeta je 60-ih đuskala uz The Supremes, najuspešniju vokalnu Motown grupu koju je Diana predvodila. Hitovi Where Did Our Love Go, Baby Love, Come See About Me i You Can‘t Hurry Love brujali su po igrankama i radijskim stanicama. Dokaz njihove popularnosti govori činjenica da The Supremes do danas važi za jednu od najuspešnijih ženskih grupa u istoriji muzike, iznedrivši čak 12 hitova broj 1 na američkoj Billboard Hot 100 listi.

Nakon što se tročlani bend rasformirao 1970. godine, Diana se otisnula na uspešnu solo muzičku, filmsku, televizijsku i scensku karijeru. Njen debi solo album Diana Ross čuven je po hitovima Reach Out and Touch (Somebody‘s Hand) i Ain‘t No Mountain High Enough, obradu originalne verzije Marvina Gayea i Tammi Terrell. Kao što smo napomenuli, Ross je dosad objavila 25 studijskih albuma. Do 1990-ih je aktivno snimala. Godine 1981. sa Lionelom Richiem snimila je Endless Love, duet za soundtrack istoimenog romantičnog filma sa Brooke Shields i Martinom Hewittom. Iako je film pao u zaborav, numera je doživela veliki svetski uspeh, bejavši nominovana za Oscara.

Diana se ovde nije zaustavila. Uspeh je doživela i u filmskoj karijeri, gde je za ostvarenje Lady Sings the Blues (1972) bila nominovana za Oscara i dobila nagradu Golden Globe. Potom je nizala uloge u filmovima Mahogany (1975), The Wiz (1978), Out of Darkness (1994) i Double Platinum (1999).

Kao član The Supremes, indukovana je u Rock and Roll dvoranu slavnih 1988. godine. U Guinnessovu knjigu rekorda ušla je kao žena sa najviše hitova – ukupno 70 singlova u solo i u The Supremes karijeri.

Naslovna fotografija: instagram.com/dianaross

Dušan Veselinović

Comments