Živimo u eri vladavine “selfija”, pa ljudi gotovo svakodnevno na svoje Instagram profile postavljaju fotke lica, dnevnog autfita, novih cipela ili odraza u ogledalu. Instagram fotke postale su nešto što nas predstavlja svetu, pa se zbog toga posebna pažnja posvećuje samim fotografijama, odnosno tome kako mi izgledamo na njima. Kako su brojna istraživanja pokazala da je sve veći broj žena koje pre tridesete godine života odlaze pod nož kako bi izgledale bolje, mi smo odlučili da vam predstavimo sedam aplikacija koje će vam pomoći da najbolje sredite svoje fotografije.

Photowonder

Ova aplikacija – koja trenutno ima preko 100 miliona korisnika u 218 zemalja – može učiniti, pa, skoro sve. Spektar njenih mogućnosti je raznovrstan, pa možete naići na opcije kao što su “vitkost”, “korigovanje mana” i “šminkanje”. Plus, ova aplikacija ima zanimljiv izbor pozadina i ramova, a o tome koliko je popularna, najbolje govori podatak da je dobila odlične kritike na sajtu iTunes.

1 photowonder Digital Up: Najbolje aplikacije za sređivanje fotografija

Facetune

Ova aplikacija vam može pomoći da ulepšate svoju kožu: nabori i bore, svi nedostaci na licu, mogu biti prekriveni u samo nekoliko poteza mišem. Osim navedenih, Facetune sadrži i opcije koje mogu učiniti da izgledate više i mršavije, ako to želite. Međutim, baš kao i većina dobrih stvari u životu, i savršenstvo košta, pa ćete za ovu aplikaciju morati da izdvojite 2,99 dolara.

2 facetune Digital Up: Najbolje aplikacije za sređivanje fotografija

CreamCam

Još jedna aplikacija koja vam može pomoći da vaša koža izgleda savršeno je CreamCam i ona je besplatna. Sadrži opcije koje vam mogu pomoći da pokretima miša ukonite bubuljice, sjaj, umirite nemirnu kosu, a možete čak korigovati i svoj ten i sjaj kože. CreamCam sadrži i dve standardne opcije, za oštrinu fotografije i senke, čije se varijacije mogu kretati od nule do 100 posto.

3 creamcam Digital Up: Najbolje aplikacije za sređivanje fotografija

SkinnyCamera

Ova aplikacija, koja košta 99 centi, može suziti vaš struk i pomoći vam da izgledate nekoliko kilograma mršavije. Aplikacija sadrži i tajmer od 10 sekundi, tako da možete snimiti portret ili grupnu fotografiju.

4 skinnycamera Digital Up: Najbolje aplikacije za sređivanje fotografija

Picmonkey

Picmonkey je besplatna aplikacija za sređivanje fotografija, ali ako želite da koristite opcije kao što su “potamnjivanje”, “odstranjivač bora”, “korigovanje nedostataka” i “promena boje očiju”, moraćete da platite 4,99 dolara mesečno ili 33 dolara godišnje.

5 picmonkey Digital Up: Najbolje aplikacije za sređivanje fotografija

Perfect 365

Reč je o besplatnoj aplikaciji koja vam može omogućiti da se našminkate, poboljšate izgled svoje kože i izbelite zube. Naravno, nakon što ste sredili svoj “selfi”, ova aplikacija vam pruža mogućnost da ga objavite na nekoj od društvenih mreža.

6 perfect365 Digital Up: Najbolje aplikacije za sređivanje fotografija

PicLab

Ovu aplikaciju možete koristiti ako želite da ubacite neki zanimljiv tekst na fotografiju, ili da nekim efektima promenite ili poboljšate njen izgled. Ukoliko se odlučite za PicLab HD, imaćete pristup aplikacijama koje mogu poboljšati izgled fotografije, bilo da želite da je prosvetlite ili napravite neki filmski efekat, a sadrži i opcije za uređivanje svetlosti, kontrasta, zasićenosti i senke na fotografiji.

7 piclab Digital Up: Najbolje aplikacije za sređivanje fotografija

Jasna Đorđević

Comments