Imamo dobre vesti za sve ljubitelje crtanog filma Petar Pan! Produkcijska kuća koja je obeležila detnjstva čitavih generacija – Disney, najavio je live action remake crtanog filma “Petar Pan“, nazvan “Peter Pan and Wendy“. Iako smo već videli nekoliko filmskih verzija ove priče proteklih godina, od kojih su možda najpoznatije one u režiji Stevena Spielberga, u kojima je nekada igrao glumac i komičar Robin Williams, priče o večitom dečaku Petru Panu nikada nam nije dosta. Ovaj Disney-jev klasik iz 1953. godine (možete li verovati da je tada yapravo izašao ovaj crtani!?) očigledno ne prestaje da bude aktuelan ni dan danas, a evo sve što znamo o najnovijoj verziji priče o Petru Panu.

Za sada je defintivno potvrđeno da će ulogu Petra Pana igrati mladi glumac Alexander Molony, dok je uloga Wendy pripala devojčici Ever Anderson – ćerki čuvene glumice Mile Jovovich. Ostaje da vidimo kako će se ćerka čuvene glumice kojoj će ovo biti tek treća (a i prva značajnija) uloga u karijeri pokazati, ali verujemo da talenat teče njenim genima i da će biti savršena Wendy nove generacije. Dobra i interesantna vest je i da će po prvi put u istoriji ulogi vile Zvončice igrati afro-amerikanka, mlada glumica Yara Shahidi. Ovo je novi pomak za Disney, koji je poslednjih godina sve inkluzivniji pri biranju glumaca za svoja nova ostvarenja, čime značajno utiče na filmsku industriju. Prvi korak ovakve vrste Disney time je napravio u odabiru glavne uloge za live action remake crtanog filma Mala Sirena, u kojem je uloga princeze sirene Ariel pripala takođe afro-amerikanki, muzičarki i glumici Halle Bailey. Yara kaže da je veoma zahvalna na prilici da igra Zvončicu i da je veoma uzbuđena oko ulaska u ovu novu avanturu, a mi jedva čekamo da je vidimo u ovoj ulozi. Uz ove već potvrđene uloge, ostaje da čuveni glumac Jude Law potvrdi svoju ulogu dobro poznatog negativca iz Petar Pan franšize – Kapetana Kuke.

Ukoliko vam neverovatno zvuči činjenica da je crtani film o Petru Panu snimljen 1953. godine, još neverovatnije sigurno će vam zvučati činjenica da je priča o ovom dečaku koji ne želi da odraste napisana čak 1904. godine, kao pozorišni komad. Od tada, ona prolazi kroz adaptacije, ali kao ideja opstaje i ostaje atraktivna mnogoj deci, ali i njihovim roditeljima. Svako od nas je možda ponekad poželeo da ne odraste, da živi bezbrižno svoj život iz mašte, da može da leti i sa svojim prijateljima provodi dane u beskrajnoj igri. Ipak, Petar Pan nije samo bajkovita priča o bezbrižnom detinjstvu, već i poučna priča o odrastanju, prvoj ljubavi i porodici, i možda upravo zato toliko dugo opstaje u našim srcima – i samim tim na ekranima.

Naslovna fotografija: instagram.com/yarashahidi

Jovana

Comments