O haljinama u stilu omiljene izmišljene modne žrtve Keri Bredšo (Carrie Bradshaw), a sa potpisom mladog dizajnera Marka Marosiuka, skoro sve sanjamo. Zato što su Markove haljine tako slatke, i pufnaste, i ženstvene, i predivne. Otuda i iznenađenje dizajnerovim ilustracijama svetskih zvezda i kolekcijom majica sa istim u vidu printa, jer ničega ženstvenog i slatkog u njima nema. Naprotiv! Ilustracije prikazuju izazovne, mišićave, razgolićene (muzičke) dive i prelepe muškarce. Vrlo su provokativne, sa jasnom tematikom: slava, ljubav, seks. A uzmemo li u obzir da je Markova najveća inspiracija kraljica popa i provokacije – jedna jedina Madona (Madonna), ovaj žestoki modni i umetnički zaokret dobija na smislu.

Pop kultura sreće modu u kolekciji majica sa ilustracijama Marka Marosiuka. Tako sve devojke koje su ipak manje princeze, a nešto više bitange mogu da izaberu bar jedan komad za sebe. A Markov talenat je i u sferi edgy stila i u sferi zašećerenog, bajkovitog dizajna – neosporan.

slika 148 Divlje dive i pop ikone u ilustracijama dizajnera Marka Marosiuka

Kostimirana Kajli Minog

slika 236 Divlje dive i pop ikone u ilustracijama dizajnera Marka Marosiuka

Holivudski lepotan Džejms Franko

slika 329 Divlje dive i pop ikone u ilustracijama dizajnera Marka Marosiuka

Britni je jedna od omiljenih diva mladog dizajnera

slika 425 Divlje dive i pop ikone u ilustracijama dizajnera Marka Marosiuka

Madona kao večita inspiracija

slika 527 Divlje dive i pop ikone u ilustracijama dizajnera Marka Marosiuka

Ilustracije sa provokativnom tematikom


Milica Rančić nije stručnjak po pitanju mode. Ali je pasionirani zaljubljenik u istu! Pa, iako je u realnom životu inženjer, ona sanja o big deal poslu u modnoj industriji u… Njujorku, Parizu, Londonu, Milanu? Svejedno! Sklona je neosnovanom optimizmu. Kreativac, emotivac. U slobodno vreme ima punu tastaturu posla i glavu ideja, te ponešto žvrljne o cipelama, modnim časopisima, putovanjima i drugim lifestyle poslasticama na svom bloguTulips and Lipsticks.

Comments