Situacija je takva da trenutno neko vreme nećemo posećivati frizere, šminkere, kozmetičare, nećemo raditi manikir i pedikir, nećemo ići na masaže. Većinu vremena već sada provodimo u kući i to je pravi način da same sebi postanemo i šminkerke i frizerke i kozmetičarke. Odgovornost je na prvom mestu, ali i briga o sebi.

Ako ti neodstaju dnevne rutine koje si imala, i definitivno najprijatnije masaže lica, pilinzi i sve ostalo što je tvoja kozmetičaka perfektno radila, onda možemo samo da ti kažemo da treba da se strpiš još samo malo, a da za to vreme daš sebi ono što ti nedostaje. 

Imamo predlog kako da i u kućnoj radinosti napraviš maske koje će prijati tvom licu. Osećaćeš se bolje – i fiziki i psihički. Obzirom da smo u kući i da se verovatno nećemo šminkati, na taj način ćemo odmarati našu kožu od teških preparata i vreme je da joj pružimo maske koje će je oporaviti.

Maska za hidrataciju i sjaj 

Svoju kožu uvek treba da hidriraš i svi želimo da nam koža ima taj prirodni sjaj. Najviše volimo kada se ujutru probudimo odmorne i lepe, kada se pogledamo u ogledalo. I znamo da nije svaki dan takav dan, ali ako budemo vodili računa, sve više će biti takvih dana u kojima ćemo u ogledalu zaista videti ono što želimo. Za masku koja će doprineti hidrataciji i sjaju potreban ti je avokado, med, malo kokosov ulja i komorač. Izgnječi pola avokada, dodaj jednu kašiku meda, dva kašike kokosovog ulja, kao i pola kašičice seckanog komorača. Sve to dobro izblendaj, namaži na svoje lice i tako drži jedno 15 minuta. Ovo je maska koja prelepo miriše!

Maska za dubinsko čišćenje lica 

Svoje lice možete čistiti i u kućnim uslovima i nisu vam potrebna jaka sredstva. Sve može da bude na jednostavnoj i prirodnoj bazi. U jednu običnu šoljicu ili posudu sipajte jednu kafenu kašičicu sode bikarbone, pola kašičice kurkume u prahu, jednu kašičicu maslinovog ulja, pola kašike mleka i dve do tri akpi lavandinog ulja. Ova maska je fenomenalna iz više razloga. Soda bikarbona na prirodni način može da pomogne u detoksikaciji vaše kože, dok će mleko dubinski očistit i izvući višak sebuma. Maslinovo ulje ime mnogo vitamina, a ulje lavande deluje protivupalno i pomaže kod crvenila.

Comments