Predivne Diznijeve (Walt Disney) bajke i crtaći sa srećnom krajem, deo su detinjstva mnogih generacija. Svi smo mi odrasli uz princeze i druge heroje koji su “živeli srećno do kraja života”. Da li ste se ikada zapitali šta bi bilo da je drugačije, i da je zlo nadvladalo dobro? Da se strašnim zlikovcima na kraju ostvario san?

Dvadesetdvogodišnji američki umetnik Džastin Tarentin (Justin Turrentin) napravio je seriju od pet izvanrednih (i jezivih) ilustracija koje u potpunosti dočaravaju suprotan kraj od onog na koji smo navikli (i koji, da se ne lažemo, svako dete očekuje). U seriji njegovih ilustracija “Happy Endings for Disney Villains”, oni koji u bajkama gube ovde se naslađuju pobedom. Tako, ozloglašena Kruela de Vil pozira u svom raskošnom kaputu koji je napravila od krzna preslatkih psića, ili, pak, zavidna Ursula sedi za trpezom i željno iščekuje trenutak da okusi raka Sebastijana, plašljivu ribicu Flaundera i galeba Skatla.

Mladi ilustrator, čija su interesovanja pozorište i slikanje, a omiljeni Diznijevi likovi Dambo i Pinokio, u planu ima još mnogo toga. Na ovaj način će prikazati i druge crtane likove, poput dosadnog Gastona iz bajke “Lepotica i zver”, zlog Džafara iz crtaća “Aladin” i mnogih drugih. Pitamo se kako će ih ilustrovati…

115 Diznijeve bajke sa drugačijim krajem?

Završetak u kojem Ursula pobeđuje

29 Diznijeve bajke sa drugačijim krajem?

Dobre vile je pretvorila u kamene statue

37 Diznijeve bajke sa drugačijim krajem?

Grozna Kruela, koja živi za kapute od pravog krzna

44 Diznijeve bajke sa drugačijim krajem?

Ogledalce moje, kaži mi na svetu najlepši ko je?

56 Diznijeve bajke sa drugačijim krajem?

Uspele su da obuju staklenu cipelicu

Izvor fotografija: mymodernmet.com


Marina Luković je novinarka koja za sebe kaže da je bedno piskaralo i dosada koja svuda voli da gura nos. Obožava putovanja, čokoladu, Minnie Mouse, svoje prijatelje i smejanje do suza. Veliki je optimista, a paničar po potrebi. Uvek je spremna da pomogne drugima. Ne podnosi ljudsku glupost, licemerje i primitivizam. Životni moto joj je “Carpe Diem”, a vodi se i onim “Dream Big or Go Home!”

Comments