Bajke – priče koje imaju srećan završetak i nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. U kakvoj vezi mogu biti sa današnjicom, dobićete odgovor na  jedinom, pravom mestu. Pročitajte.

Prisetimo se divne bajke o Maloj Sireni u jednom kratkom pasusu, kako bismo vam dočarali istinitost naših iskaza. Prave ljubavi jesu moguće, ali ne kao u bajci, već i na javi. Vrednosti jesu promenjene, ali romantika nije nestala. Odrastanjem se gubi nevinost, ali ono što ostaje za ceo život jesu Diznijeve priče koje nas podsete da se neke stvari mogu i drugačije posmatrati. Priča govori o predivnoj sireni lepog glasa koji osvaja ne samo vodena stvorenja već i ljude na kopnu. Neverovatna priča  je osvojila mnoge koji su je pročitali. Ono što možemo izdvojiti kao predivne momente u bajci jesu njena spremnost da se žrtvuje za svoju ljubav po svaku cenu, makar i izgubila svoju porodicu i svoj glas, ostavljajući vodeni svet i svoje prijatelje zbog misterioznog čoveka koji je očarao videvši ga na kopnu.

110bo5i 1024x683 Diznijeve bajke u današnjici

Njena naivnost i njena hrabrost je neverovatna. Ono što možemo reći je da bi joj mnoge devojke u današnjici pozavidele na smelosti. Kada se osvrnete danas i pogledate devojke i njihova očekivanja u ljubavi, ne možemo sa sigurnošću tvrditi da su predstave realne. Ali priča o maloj sireni možda i jeste fantastičan primer jer sirena ostaje bez glasa koji joj je zarobila morska veštica, poklonivši joj slobodu da postane žena. Sa čovekom koji joj se dopao komunicira uz malo mimike i bespogovorno ga osvaja.

Comments