2. Princ Filip: najšarmantniji princ od svih prinčeva mesto je pronašao u jednom od najdivnijih crtanih filmova “Uspavana lepotica” (Sleeping Beauty). Vitez koji je uradio sve da bi došao do svoje drage, izdržljiv, odvažan, neustrašiv, superheroj, romantičan, duhovit, pametan, sa neodoljivom dozom sarkazma i, nadasve, beskrajno zaljubljen u Auroru. Od takvih smo se davno oprostili, pa nema pandan među frajerima današnjice.

slika 419 Diznijevi šmekeri: Gde su danas?

Vitez koji je uradio sve da bi došao do svoje drage – izdržljiv, odvažan, neustrašiv, supeheroj, romantičan, duhovit, pametan, sa neodoljivom dozom sarkazma

1. Princ Adam: princ iz kultnog Diznijevog ostvarenja “Lepotica i zver” (Beauty and the Beast). Priča koja nas je sve naučila da ljubav vidi srcem, a ne očima i da i muškarci znaju bezrezervno da vole. Princ Adam je najkompleksniji Diznijev lik u istoriji, i prototip današnjeg “najpoželjnijeg gradskog zavodnika”. Naizgled okrutan, bahat i razmažen, a u svojoj biti savršen muškarac – velikog srca, zgodan, bogat, velikodušan i plemenit, a zna i da pleše. Masku negativca uspeva da istopi samo ljubav izabranice njegovog srca. Dok mu se ne desi fatalna ljubav, naći ćete ga na otvaranju najnovijeg fensi kafića, u ekskluzivnim restoranima i klubovima i šoping molovima. Kada ga se neka konačno dočepa, viđate ga na istim mestima, ali u paru.

slika 519 Diznijevi šmekeri: Gde su danas?

Okrutan, bahat i razmažen, a u svojoj biti savršen muškarac – velikog srca, zgodan, bogat, velikodušan i plemenit

Čitava čarolija Dizni prinčeva nije sadržana u njihovim idealnim i svakako poželjnim karakteristikama, u suštini, radi se o nečem mnogo jednostavnijem… Oni su umeli da vole, snažno i istinski.


Stefana Pavlović: “Jer ja sam za teatre sa mnogo srca i vatre, teatre smeha i suza, gde nikad ne vlada red, gde ima i svađe, i pesme, i vriske, i aplauza. I kraj se ne zna unapred!”

Comments