Lea Dobričić pobedila je u drugom krugu Burn Studios takmičenja za DJ rezidenturu na Ibici, održanom ovog vikenda na “Mix Off” žurci u novosadskom klubu “Fabrika”. Prema odluci žirija u sastavu Vlada Janjić, Dejan Milićević i Marko Milosavljević, ona je svojim DJ setom nadvladala jaku konkurenciju ispunivši kriterijume među kojima su izbor muzike, veština miksovanja, kontakt s publikom, nastup i lična energija. Ostali finalisti bili su: Goran Kan, Lio, Luka Vuković i Aleksandra B. Šaranac.

Lea će, zajedno sa predstavnicima ostalih zemalja, otputovati na International Music Summit na Ibici, gde će učestvovati u intenzivnim muzičkim radionicama sa super zvezdama kao što su Fatboy Slim, Aviči (Avicii), Džo Godard (Joe Goddard) iz projekta Hot Chip, Maseo Pleks (Maceo Plex), Solomun i Stiv Louler (Steve Lawler). Troje najtalentovanijih ostvariće svoje snove dobijanjem letnjih rezidentura u klubovima među kojima su “Cafe Mambo” i “Sankeys”.

Lea Dobricic DJ Lea Dobričić predstavlja Srbiju na Ibici

Lea Dobričić pobedila je u drugom krugu Burn Studios takmičenja za DJ rezidenturu na Ibici

“Ogromna mi je čast što ću predstavljati Srbiju na Ibici i daću sve od sebe da opravdam ukazano poverenje. Veoma se radujem što ću učiti od muzičara kao što su Fatboy Slim, Maseo Pleks, Solomun i Stiv Louler i verujem da će to biti prekretnica u mojoj karijeri. Burn čini neverovatnu stvar time što talentovanim DJ-evima pruža priliku koja se dobija jednom u životu. Veoma sam srećna što je ove godine ta prilika pružena meni”, izjavila je Lea Dobričić.

“Takmičenje je održano u idealnim uslovima, pred punim prostorom novosadske “Fabrike”. Svi finalisti su tokom nastupa, naravno, zadovoljili kriterijume vezane za selekciju muzike, tok seta i DJ tehniku koje postavlja ‘Burn residency’ standard, tako da je konačna odluka doneta na osnovu finesa – veštine programiranja inače kratkog seta od dvadesetak minuta, interakcije sa publikom, stava i energije koje su ispoljili sa ciljem da prodrmaju i animiraju dancefloor. U tim elementima, Lea Dobričić se pokazala za nijansu bolja od drugih. Žiri je posle takmičarskog dela vagao još desetak minuta da se utisci malo slegnu i jednoglasno proglasio pobednicu. Želim da se zahvalim svim učesnicima, nadam se da su i pored konteksta takmičenja uživali u nastupima na ovakvom partiju, i nadam se da ćemo ih uskoro ponovo slušati”, izjavio je Vlada Janjić, član žirija.

Lea Dobričić će svoj prvi Burn nastup pred odlazak na Ibicu imati 27. aprila u klubu “The Code” u Subotici, zajedno sa Burn DJ-evima i lokalnom podrškom.

Comments