Dobrim stvarima treba vremena da stignu

I vama treba vremena da raščistite prostor za njih. Da prevaziđete razna ograničenja koja ste sebi nametnuli, uverenja koja ste usvojili i koja su vam usađena, da isključite programe koji vas vode, umesto osećaja i svesti. Imate pune ruke posla. Ali, kada ga obavljate temeljno i predano, manifestacije se dešavaju, potvrde stižu, pojavljuju se znaci koji vam ukazuju da ste na pravom putu. Dobićete dobru poslovnu ponudu. Upoznaćete neke ljude koji su oduševljeni da vas imaju u svom životu. Uticaćete na svoje bližnje, pa će se i njima dogoditi neki pozitivni pomaci. Možda će vam trebati vremena i da zapazite ovakve signale, ali što ste svesniji, sve bolje ćete opažati. 

I dalje ćete učiti kroz bolne situacije 

Ali trebaće vam sve manje vremena da uvidite suštinu i naučite lekciju, da se izvučete i oporavite. Situacije i odnosi u kojima se osećate povređeno, odbačeno, iznevereno, obezvređeno, tu su da vam pošalju snažnu poruku, da vas nateraju da posegnete duboko u sebe i pronađete razlog zašto vam je baš takva situacija bila potrebna. Bićete sve bolji u preživljavanju i preboljevanju, a uvidi će biti sve dublji, a zahvalnost sve veća i sveobuhvatnija. 

Shvatićete da sve ima smisla 

Ako vam je nedostajao smisao, vremenom ćete shvatiti da svrha i smisao ne moraju da budu nešto posebno, određeno, neka misija koju treba da ostvarite u životu. Sve ima smisla. Sve se događa sa razlogom, da vam pomogne da dosegnete (i pročistite) sve delove sebe, da ih integrišete u ogroman, svetao prostor u kome je sve na svom mestu i sve je dobro – šta god da je. Sve dobro što dođe, imaće mesta u vašem srcu, duši i umu, a sve što dođe, postaće dobro, zbog dubine vaših osećanja, spoznaje i svesti. Dogodiće se sve što treba da se dogodi i što je najbolje za vas. A za to vam nisu potrebna ometajuća očekivanja, za to vam je potrebno da budete prisutni u sadašnjosti, da volite sebe i svoj život i da budete otvoreni za sve što dolazi. 

Naslovna fotografija: instagram.com/emmaleger

Brankica Milošević 

 

Comments