5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Spisateljica opšte prakse – čiji je besprizoran nedostatak funkcionalne sive mase Tvorac nadomestio ekskluzivnom lokacijom haute cotoure u centru grada – ponovo kontaminira srpsko medijsko nebo koje je davno prestalo da broji svoje ožiljke.

Atraktivnu Vrbašanku čija je profesionalna orijentacija isključivo obožavanje prvog lica, ugostilo je poznato uštogljeno voditeljsko lice. Dok čarobnog holivudskog osmeha učestvuje  u primopredaji prazne slame u još jednom najgledanijem talk show-u na ovim prostorima (ne onaj gde se dele suhomesnati proizvodi  i preparati protiv opstipacije!), glamurozni otpad domaće estradne scene iznova nas podseća da je eksponiranje plitkosti postalo univerzalna moneta. Da parafraziram Isusa: blago siromašnima duhom, njihovo je carstvo srpsko.

Aktuelna gospođa i ovog puta potvrđuje sopstveni modni monopol nad međunarodnom zajednicom, bacajući nam u lice statistiku da je “dvadeset ljudi došlo iz inostranstva da bih gledali njenu reviju”, dok je dotična sa vlasnikom Megatrenda “beligno” razmenjivala “ovlaž” poljupce. Jedan u nizu vrcavih egocentričnih hvalospeva presekla je informacijom o edukaciji: izgleda da će Srbija kroz nekoliko meseci postati bogatija za još jednog svršenog postdiplomca! Ipak, svi su izgledi da će sveprisutna lejdi knjigu morati nakratko da ostavi po strani. Ne, ne približava se novi happening u popularnim “Hemptonsima” – ovoga puta planetarno odjekuju svadbena zvona ćerke naše žene-majke-kraljice. A pošto bi bilo krajnje neumesno i neprofesionalno da uopšte pominjem da će mladenci tradicionalno uložiti natčovečanski napor u pokušaju da najintimniji čin pretvore u tabloidni azil – neću to učiniti.

Nekadašnja petnaestogodišnja manekenka trijumfovala je famoznom “Black&White” kolekcijom na reviji rekordno ispodprosečne posećenosti. (Pozorište nije najsjajnija lokacija kada želiš da privučeš krem srpske estradne scene? Ili je provokativna kampanja Beogradske filharmonije urodila plodom pa smo svedoci naprasnog masovnog kulturnog vozdizanja?) Nažalost, nije u kodu palanačkog mentaliteta u Srbina sposobnost da spozna da se crno-bela gospođa rodila premazana svim bojama – u takvom biološkom koloritu sve vrste najnovijih Chanel lakova igraju samo minornu perifernu ulogu.

Saga se, naravno, u najavi nastavlja, iako verujem da biste najradije ostali spokojno uskraćeni za tu informaciju. U međuvremenu, ostaje nada da će do  naredne prilike nacija izaći iz kontuzovanog stanja izmenjene svesti i prepustiti se blagotvornom dejstvu zaborava.

Upozorenje: Svaka sličnost sa stvarnim ličnostima (…?) i događajima je… Procenite sami.


Hristina Stojiljković je student Fakulteta političkih nauka i racionalna plavuša koja se u životu vodi principom dostojanstva po svaku cenu, dok razočaranja krije u senci blistavog osmeha. Prezir koji oseća prema bahatosti preti da se pretvori u patologiju. Nikada se neće odreći ambicija i ženstvenosti na vrtoglavim četrnaesticama.

Editors choice