Crnogorska nedelja mode i dizajna“Mercedes-Benz Fashion Week Montenegro”, uz učešće poznatih modnih dizajnera i brendova i partnerstvo Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore, biće održana od 22. do 27. aprila u Atlas Capital Centru, vinskom podrumu Šipčanik Plantaže i Delta City-u.

Crnogorsku nedelju mode, pod nazivom “Mercedes-Benz Fashion Week Montenegro”, organizuje Nacionalna modna komora Crne Gore koja je postala pridruženi član Evropskog modnog saveta.

Modna manifestacija predstaviće publici internacionalno poznata dizajnerska imena od kojih se neka, poput Jovana Petković, prvi put predstavljaju crnogorskoj javnosti.

Najnovijim kolekcijama publici će se predstaviti Milena Đurđić, Marta Miljanić, Tijana Medenica, Jelena Roganović Đurić, Marina Banović kao i modni brendovi OVS, US Polo Assn.

Nacionalna modna komora Crne Gore zvanični je predstavnik naše zemlje u Evropskom modnom savetu (European Fashion Council). Njen osnovni cilj je implementacija programa Evropskog saveta za modu koji sadrži 154 projekta koji se tiču mode ali i drugih sfera umetnosti. Cilj je da se pomogne svim mladim stručnjacima koji su angažovani u modnoj industriji.

– “Crnogorska nedelja mode” potencira povezivanje domaće modne scene sa tržištima u regionu, a sa krajnjim ciljem povezivanja sa vodećim centrima mode u Evropi i svetu. Održavanjem manifestacije želimo pružiti mogućnost da se crnogorski modni kreatori i moda afirmišu, pre svega lokalno, a potom regionalno i šire, saopštio je Srđan Lubarda, izvršni direktor Nacionalne modne komore.

Jedina licencirana Nedelja mode biće organizovana u tri događaja: “Hipotekarna banka Fashion day”, “Delta City kozmetika Fashion Day” i “Vino Lipovac Fashion Day”.

fPOSTER MBFW 17 FINAL Dođite na Mercedes Benz Fashion Week Montenegro

Program modnih revija

“Hipotekarna banka Fashion day”, sreda, 22. april, podrum vina Šipčanik Plantaze

Mercedes-Benz Fashion Week Montenegro počinje u sredu, 22.aprila. Prvo veče pod nazivom “Hipotekarna banka Fashion day” biće održano u podrum vina Šipčanik’Plantaze sa početkom u 21h. Mercedes-Benz Fashion Week Montenegro će otvoriti Marta Miljanić crnogorska modna dizajnerka kojoj domaći i inostrani modni kritičari predviđaju svetku karijeru.

Jovana Petković je jedna od najuspešnih srpskih modnih kreatorki. Nakon uspešnog nastupa na Serbia Fashion Week, najnoviju kolekciju predstaviće našoj publici. Ovo je inače prvi put da se Jovana predstavlja crnogorskoj javnosti.

Jelena Roganović Đuric je crnogorska modna dizajnerka već prepoznata kao veoma uspešna sa prošlogodišnjom nagradom za dizajn osvojenom u Moskvi. Jelena će predstaviti svoji najnoviju kolekciju.

OVS je italijanski i svetski modni brend koji u Crnoj Gori ima nekoliko prodajnih objekata. Brend koji važi za jedan od najuspešnijih svetskih brendova. OVS će predstaviti svoju najnoviju kolekciju.

After party je zakazan u klubu Dr.Brajer

“Delta City Fashion Day”, subota, 25. april, Delta City

Drugo veče, pod nazivom “Delta City Fashion Day”, biće organizovano pod pokroviteljstvom Delta City-a, u shopping centru Delta City sa početkom u 19:30h. Drugo veče biće drugačije po svemu.

Ovo je prvi put da se kod nas organizuje grupna izložba najuspešnijih crnogorskih modnih i reklamnih fotografa, što će biti prilika da se šira javnost upozna sa radom ovih umetnika.

Modni fotografi koji će predstaviti deo fotografija su: Risto Božović, Aleksandar Jaredić, Jelica Bujić, Đorđe Zivaljević, Danilo Novović, Darko Jovanović, Nikola Pejović.

Pored fotografa to veče će svoje svoje radove predstaviti modni dizajneri: Tamara Luma ručno rađenu obuću i kožnu galenteriju (tašne, kaiševe, nakit od kože), Katarina Zlajić nakit, Jelena Đukanović kostime. Za sve goste biće organizovan koktel.

“Vino Lipovac Fashion Day”, ponedeljak, 27. novembar, amfiteatar Atlas Capital Centra

Jedina licencirana Nedelja mode u Crnoj Gori biće zatvorena u ponedeljak, 27. aprila, u Atlas Capital Centru sa početkom u 21h, veče pod nazivom “Vino Lipovac Fashion Day”.To veče svoje kolekcije će predstaviti: Tijana Medenica crnogorska modna dizajnerka koja je za veoma kratko vreme skrenula pažnju na svoj rad kvalitetom i originalnošću. Modna publika sa netrpljenjem posle jednogodišnje pauze očekuje povratak na modnu scenu Tijanu Medenicu i njenu najnoviju kolekciju.

Nakon završetka manifestacije closing party je predviđen u Hard Rock Caffe.

Marina Banović Dzuver je dizajnerka koju ne treba posebno predstavljati važi za najuspešniju našu dizajnerku, Marina će takođe predstaviti najnoviju kolekciju. Veoma popularni svetski modni brend US POLO ASSN koji je odnedavno prisutan i u Crnoj Gori sa radnjom u shopping centru Delta City, predstaviće najnoviju aktuelnu kolekciju.

Crnogorsku nedelju mode imaće čast da zatvori jedna od najuspešnijih naših modnih dizajnerki Milena Đurđić sa svojom najnovijom kolekcijom za koju Milena kaže da će biti najbolja do sad.

Zaštitno lice Crnogorske nedelje mode je manekenka Jelena Kovačić sa veoma uspešnom internacionalnom karijerom, sa brojnim naslovnim stranama, i reklamnim kampanjama.

Za scenografiju je zadužena agencija Luna, šminku i frizuru i ovog puta potpisuje tim Zorana Vukčevića, official make up je “LASPLASH Cosmetics”. Zvanični fotograf manifestacije je Danilo Novović.

Montenegro Fashion Week će ove godine imati šire međunarodne i svetske dimenzije zahvaljujući našem članu borda za međunarodnu saradnju prof Dr Brankici Bojović koja će u okviru svog rezimea koji će po drugi put izlagati na jednoj  Konferenciji FASHION TALES od enormnog značaja za dimenziju nauke, mode i kulture koja se održava u Milanu od 18. do 20. juna 2015. na Univezitetu Sacro Cuore, najvećem privatnom univerzitetu u Italiji.

Svi regionalni Fashion Week-ovi, ove godine počinju u istoj nedelji: Beograd, Podgorica, Novi Sad iSarajevo.

Zahvaljujući podršci Ministarstva održivog razvoja i turizma i ostalim partnerima kao i kompanijama koje su nas podržale Crnogorska nedelja mode će i ovog puta na najbolji mogući način sve dane trajanja manifestacije promovisati domaću modnu kulturu.

Comments