Uistinu, ovo nije bila najsjajnija godina za filmsku industriju i bioskope, pa ni baš dobra godina generalno. Jedno od ostvarenja koje smo iščekivali a čija je premijera otkazana, odnosno definitivno pomerena je najnovija verzija priče o stripskom junaku Betmenu, pod jednostavnim nazivom “The Batman”. Ovaj film po poslednjim informacijama očekujemo tek 2022. godine, međutim – nove informacije o njemu stižu svakodnevno, a jedna je od aktuelnih tema na internetu još otkako je objavljeno da će se snimati. Kontroverzan je isprva bio izbog glumačkih uloga, ponajviše odabir mladog i talentovanog glumca Roberta Pattisona za ulogu protagoniste, antiheroja Betmena. Ipak, iako internet “gori” svaki put kada se objavi novo ime koje će igrati ulogu ovog voljenog stripskog junaka, ovog puta spotlight diskusija brzo se prebacio na izbor glumice za ulogu poznate Betmenove suparnice, Žene-mačke, koju će igrati Zoë Kravitz, čuvena ćerka muzičara Lenny-ja Kravitza i glumice Lise Bonet.

Zoë važi za jednu od holivudskih lepotica i već smo je mogli videti u mnogim ulogama na filmu i u serijama, kao što je skorašnja serija “High Fidelity“, snimljena po uzoru na čuveni film i roman. Uz glumačku, Zoë se oprobala i u muzičkoj karijeri, a nastupala je sa svojom grupom Lolawolf. I ne znamo za vas, ali mi 1/1 možemo da je zamislimo u ulozi negativke Catwoman, poznate i kao Selina Kyle. Ovaj legendarni lik do sada su iznele neverovatne glumice kao što je Michelle Pfeiffer, u poznatoj verziji Betmena u režiji ekscentričnog Tim Burtona, a zatim i Anne Hathaway – u možda najpoznatijoj verziji filma o Betmenu koju je režirao Christopher Nolan. Lik Žene-mačke poznato prati veoma interesantan kostim, koji u svakoj od filmskih verzija izgleda veoma slično. U pitanju uski kombinezon od lateksa ili kože, sa oglavljem sa mačijim ušima, koji izgleda provokativno i naglašava žensko telo. 

Naravno, kompleksan lik Seline, odnosno Catwoman, pored svog “herojskog” kostima koji nosi kada se predstavlja kao Žena-mačka, ima i druge outfite, koji uvek bez izuzetka izgleda podjednako izazovno i interesantno. Još kada ulogu Seline igra žena kao što je prelepa Zoë – naravno da jedva čekamo da vidimo svaki od look-ova u kojima će se pojaviti u filmu! Jedan od njih, koji smo imali priliku da osmotrimo, je upravo ovaj look sa snimanja, gde Zoë možemo videti u (naravno!) crnom, kožnom trench mantilu, koji je trakom stegnut oko struka. Uz ovaj mantil, koji je već sam po sebi apsolutni statement komad, ona nosi šešir, mrežaste unihopke i kožne čizme na pertlanje, sa štiklom i do kolena. Može li look biti više sexy od ovoga? Rekli bismo da.. ne. Naravno, sve ovo nas ne iznenađuje previše kada znamo da iza dizajna kostima stoji Jacqueline Durran, koja je fenomenalan posao uradila kao kostimograf poznatih filmova “Little Women“, u režiji Grete Gerwig, kao i filmova “1917” i “Anna Karenina“.

Dakle, sada nam još jedino ostaje da nestrpljivo čekamo sam dolazak filma, kada ćemo zvanično saznati kako će izgledati herojski kostim u kom će Zoë predstaviti lik Catwoman, kao još nekoliko off-duty look-ova Seline, koji će nadamo se biti u stilu kožnog trench mantila koji već možemo videti na fotografiji gore.

Naslovna fotografija: instagram.com/creativeinspomagazine

Jovana Pantić

Comments