Od ravno krojenih suknji i sakoa njene omiljene dizajnerke Catherine Walker do elegantnih Versace haljina, modeli su se menjali, ali je boja ostajala ista. Čak i kada je njen stil krenula da kroji Anna Harvey (bivša zamenica urednice British Voguea), fascinacija ružičastom bojom se ne menja.

Jedan od “najikoničnijih” roze izgleda upravo je Versace komplet koji je za nju dizajnirao Gianni Versace. Njihova dugogodišnja saradnja napravila je temelje za duboko poštovanje i prijateljstvo koje su međusobno gajili. Prošle nedelje sam se našao sa njom da isprobamo nova odela i haljine za proleće, ona je tako spokojna i smirena. Mislim da je ovo trenutak u njenom životu kada je konačno pronašla sebe i put kojim želi da ide“, izjavio je Versace u julu 1997. godine za časopis Vanity Fair, u izdanju na kome je Lady D bila na naslovnoj strani. Nažalost, oboje su u roku od samo nekoliko meseci od objavljivanja, tragično preminuli.

U nastavku teksta pogledajte koji su to najupečatljiviji roze momenti princeze od Velsa.

Diana u poseti gardi 1995,  nosila je Versace odelo.

Tokom kraljevske turneje po Italiji, Diana je nosila haljinu koju je dizajnirala Catherine Walker, i šešir Johna Boyda.

Princeza Diana na koncertu novozelandske operske pevačice, Kiri Te Kanawa, u Londonu, u haljini Victora Edelsteina.

Princeza od Velsa u Katedrali sv. Pavla u Londonu, u kaput-haljini dizajnerke Catherine Walker, sa šeširom Philipa Somervilla.

Lady D u poseti Beču, 1986. u odelu Victora Edelsteina.

Tamara Mladenović

Naslovna fotografija: fashion_week25/instagram.com

 

Comments