Nema ničeg važnijeg u životu, od saznanja šta želiš da radiš, šta je ono što hoćeš, a to je, takođe, najteže otkriti i shvatiti. 

Ako se upravo nalaziš u toj situaciji, da ne znaš kuda da usmeriš svoj život, šta ti je cilj, šta je tvoja misija na ovom svetu, ono što shvataš je da ne možeš ništa, da se nalaziš pred zidom, izgubljena i prazna i da te ništa ne angažuje i ne ispunjava dovoljno. 

Supermoć ljudskih bića je u tome što smo u stanju da iznedrimo neverovatnu snagu volje i izdržljivosti, kada znamo šta je ono što zaista želimo. Kada nam je jasno šta je važno, šta je najvažnije, u nama se pali vatra, koja sagoreva sve prepreke na putu. Istinska odlučnost i predanost prevazilaze nepovoljne, pa i tragične prilike i okolnosti i uspevamo da živimo životom koji želimo. 

View this post on Instagram

Temporarily unavailable 🐒

A post shared by Alice Barbier & js Roques (@jaimetoutcheztoi) on

Kad znaš šta hoćeš, to je pola posla i pola pobede. Ali, iz nekog razloga, vrlo je teško doći do tog saznanja. Verovatno zato što nismo na njega usmeravani od početka, što nismo vaspitani i trenirani da osluškujemo i slušamo sebe i sledimo svoj put, već da slušamo šta nam govore autoriteti i radimo ono što od nas očekuje i zahteva porodica i društvo. Da bismo saznali šta želimo, moramo da obavimo razna neprijatna suočavanja sa sobom, da kopamo po nesvesnim i potisnutim sadržajima, da menjamo uverenja i suprotstavljamo se svemu što nas zadržava u okvirima i zadatim standardima. 

Zato možeš da upotrebiš svoj strah, kao odskočnu dasku. Možeš da kreneš obrnutim putem i pođeš od onog što ne želiš i čega se plašiš – to svako zna. 

Dakle, zapitaj sebe koji je tvoj najveći strah. A zatim se zapitaj šta je suprotno od tog straha. Koji su alternativni ishodi tvog najgoreg scenarija? Koji je najbolji mogući ishod za ono čega se najviše plašiš? Odgovori na ta pitanja dovešće te do onog što želiš. Tvoja istinska želja krije se iza slojeva straha, otpora i uslovljenosti. Ona je duboka i prisutna sve vreme i uostalom, toliko je snažna da te i dovodi do toga da tragaš za njom. 

Comments