Možemo pretpostaviti da je većina žena već shvatila da ono “živeli su srećno do kraja života” nije uvek isporučeno napravu adresu, da ne morate da čekate da vas spasi princ na belom konju i da vaši izbori u karijeri mogu biti mnogo više raznovrsni i u nekoliko kategorija između Dobrog i Zla.  Ali sudeći po mnogim filmskim ekranizacijama poznatih bajki jasno je da je zaljubljenost u crtaće i bajke još u velikoj meri prisutna i kod odraslih. A i ko i ne bi kada pogleda sve te prelepe haljine, nakit i lepog princa o kojima sluša i čita od najranijih godina svog života.

Dizajneri iz Dolce & Gabbana tima već dugo osluškuju motive koji proizilaze iz ženskih iskustva, imali su i reviju inspirisanu majkama, te su se tako odlučili i za neke novitete u tom pogledu. Jedno je jasno- Dolce & Gabbana ne pravi odeću za svaku ženu, ali dizajneri su se ovog puta potrudili da učine da svaka žena mašta o njihovim haljinama, kao što je to Dizni uradio sa likovima svojih princeza. U nameri da žene kroz njihovu kolekciju žive svoju fantaziju uspeli su kroz elegantnu i svetlucavu odeću.

Crna Dolce & Gabbana: Revija za MODERNE princeze

Kako Domeniko Dolče i Stefano Gabana navode u štampi, oni se ne vode time da je njihova kolekcija posvećena samo Pepeljugama i Belama, već onim modernim princezama u stvarnom životu. “Nova generacija princeza nisu samo nezavisne, već poseduju veliku perspektivu i imaju određenu tačku gledišta. One su pojedinci za sebe, pre svega”, rekao je poznati dizajnerski dvojac. I ima slučajeva kada je bajkoviti scenario u stvarnom ćivotu bio izmenjen. Zamislite da je princ na belom konju zapravo žena, koja spasava svoje voljene.

Kolaz 2 Dolce & Gabbana: Revija za MODERNE princeze Pepe Dolce & Gabbana: Revija za MODERNE princeze

Na ovoj fantastičnoj reviji mogli su se videti zanimljivi komadi gde su na haljinama ispisana slova “ko je najlepši?” pored nacrtanog ogledala. Na drugoj je pisalo “sanjam o svom princu”. I scena na samoj reviji bila je postavljena motivima iz poznatih bajki, na primer Aurorina kolevka iz “Uspavane lepotice”, pozajmljena iz milanske opere La Scala deset metara visoka slikovnica gde je ispričana priča brenda “Princeza je išla kroz šumu u pratnji Domenika Dolče i Stefana Gabana kada je srela princa svog života”… Očigledno, čak je i modernoj ženi potrebno tri muškarca da bi mogla da ispriča svoju priču.

Comments