Djole logo WANNABE Đoletove avanture: Đolahaja

Za treću kolumnu, rešio sam da sa čitaocima WANNABE MAGAZINE-a podelim jednu tajnu (samo ne pričajte nikom!). Tajna je zapravo odgovor na pitanje: šta ću biti kad porastem? Nikada ne biste pogodili! Oduvek sam hteo da postanem samo jedno…

Slika 1 Đoletove avanture: Đolahaja

…POGLAVICA!

Čujem od drugih jorkija da žele da budu pitbulovi, bokseri ili, u najmanju ruku, labradori, ali ja ne! Ja sam oduvek želeo nešto drugačije, a nekako na indijanski način. Unutrašnji glas mi govori da moji rođaci imaju veću šansu da u životu sretnu svoju želje (makar na ulici), no to ne znači da ću zbog toga od svoje želje odustati. Naprotiv, strpljivo se, korak po korak, približavam cilju. Kažu: “strpljen-spasen”, što je pilagođeno mom slučaju: “strpljen-poglavica”.

Prvo sam odabrao odgovarajuće ime dostojno jednog poglavice: Đolahaja, do kog sam došao kombinacijom mog imena – “Đole” i “Ahaje” (imena jednog čuvenog poglavice). Doduše, on je bio poznat po nadimku “Čuvar Krava”, tako da je moj karmički dug da hitno nađem nešto  što ću da čuvam. To su vam ta indijanska pravila, ako me razumete. E sad, bilo bi dobro da to što ću da čuvam bude manje od krave, dosta manje. Eto recimo – glistu? “Čuvar Glista”– može! Njih bih sigurno uspešno mogao da čuvam; vrlo sam nadaren za nadgledanje, a i krdo glista lako mogu da nabavim, samo sačekam da padne kiša.

Dalje, lagano savladavam dimne signale i da vam kažem – idu mi od ruke, ovaj šape. Sledeće, kosu sam namestio tako da mi čuperak odgovarajuće štrči i uklapa se odlično zajedno sa dva pera. Ne brinite, iako se svakodnevno svađam sa komšijom – golubom Živkom, nisam njega očerupao.

Ako ste mislili da sam zaboravio pesmicu za igru oko vatre, e pa nisam – i ona je gotova!

Ja, Đole, biti poglavica Đolahaja
strašni, nepobedivi, opasni baja
Od mene ima da štreca i drhti raja
Samo bacim pogled i utihne graja!

Jajaja, jahhuuu, jaja…
(ovo ja ispuštam odgovarajuće zvuke skakućući s noge na nogu)

Slika 2 Đoletove avanture: Đolahaja

Jedini gorući problem koji se nameće jeste –  gde ću nabaviti pleme?! Potrebna su mi barem tri Indijanca, nemam kud manje!

Za više Đoletovih avantura poseti djole.rs ili njegov Facebook i Instagram profil!

Piše: Jelena Rvović Jelić

Comments