Pozdrav, drugari!

Malo sam se ulenjio što se pisanja tiče. Ne zamerite, razlog je vrlo jednostavan – avanturišem se, i ne stižem da vam sve ispričam! Evo, samo od početka godine skakao sam sa mora na planine, i obrnuto!

SLIKA 1 Đoletove avanture: Putopisac SLIKA 2 e1582110115962 Đoletove avanture: Putopisac

Znate već da obožavam da putujem, naročito da obilazim neznane ulice i sokake. Ja sam vam kao putopisac koji želi da njegova reč ostane daleko duže posle njega upamćena, samo što ne koristim slova za to, nego specijalni “AW AW sistem obeležavanja”. Siguran sam da znate na šta mislim…

E sad, to nije uvek jednostavno, neću da vas lažem. Ako želite taj kompleksni posao obaviti kako valja, posebno treba obratiti pažnju na dve stvari. Prvo, pijete dosta tečnosti pre izlaska napolje. Drugo, budite u odličnoj fizičkoj kondiciji. Kako zašto? Pa zato što onaj ko nije fizički spreman, ne može da podiže nogu na svakih 1m i tako u nedogled! Dobro, da pijete vodu i jogurt to umete, ali ako nemate puno vremena ili volje da vodite računa da u zdravom telu bude i zdrav duh, evo jednog korisnog saveta za vežbanje joge, koju lično svakodnevno praktikujem:

Mislim, praktikujem i jogu i ovaj savet.

OK, razumem da vam ovo objašenjenje može zazvučati beskorisno, pa vas molim da ga pročitate vašem psu; on će sigurno znati ovu mudrost da ceni i praktikuje.

Do sledeće kolumnice!

Vaš Đole

Za više Đoletovih avantura poseti djole.dog ili njegov Facebook i Instagram profil!

Piše: Jelena Rvović Jelić

Comments