Djole logo WANNABE Đoletove avanture: Šta je potrebno za dobar odmor?

Kako je sezona odmora počela, rešio sam da vas u ovoj kolumni informišem o najvažnijim uslovima koje svaki odmor mora da ispuni da bi bio nezaboravan! Pre svega, odaberite dobru destinaciju, a kada kažem to, mislim na – vodu. Bez obzira da li ćete se odlučiti za more, reku, jezero, potok ili bazen (kao što sam ja, na primer), odmor na vodi pruža brojne mogućnosti za zabavu. Međutim, za svaki dobar odmor na vodi najvažnije je da imate brod. Koji model broda ćete odabrati, to već zavisi od vas. Ja sam se odlučio za “labuda”.

20180804 1727512 e1559660178360 Đoletove avanture: Šta je potrebno za dobar odmor?

Kao što možete primetiti, moj plovni objekat nosi naziv “Branimirka”. Zašto? Zato što znam da je, zahvaljujući mom brodu, moj odmor na vodi, nije odmor u vodi. Drugi razlog je taj što sam negde pročitao da Udruženje vlasnika brodova SAD objavljuje najpopularnija imena za brodove svake godine, što je tradicija duga već 25 godina, a ovo ime se nalazi  u “top 10”. Šalim se naravno, jedno od tih imena je Aquaholic, ali budimo realni: moj “labud” ne voli da je dugo u vodi, počne brzo da se izduvava a onda hoće i da se ubije, jer ubrzano tone ka dnu bazena. (Kakav crni Aquaholic…)

Da se ne bi desilo da vam neko kaže, kao što je mogao meni – Ej, taj “labud” nije brod! – povedite računa da vaše plovilo, kao i moja Branimirka, ima sledeće:

20180804 173324 e1559660130563 Đoletove avanture: Šta je potrebno za dobar odmor?

Kapetana (u mom slučaju – mene, jelte),
Pramac (labudov kljun,)
Jedra (labudova krila),
Palubu (mesto gde upravo stojim),
Motor (u mom slučaju Tatu).

Posle plovidbe (nadam se da ćete imati više sreće s motorom, moj je sve vreme zabušavao), parkirajte brod na sigurno (preporučujem kopno, ono je najsigurnije). Zatim sledi onaj deo odmora na vodi, poznatiji kao odmor pored vode. Opustite, leškarite na vašoj ležaljci i iskoristite to vreme da napravite nekoliko selfija. (Ako sve ne uslikate i ne postujete negde, budimo realni – to je kao da niste ni bili na dobrom odmoru, a kad budete pričali, niko vam neće ništa verovati.)

20180806 171231 e1559660073195 Đoletove avanture: Šta je potrebno za dobar odmor?

Koliko ćete se dugo izlagati suncu, zavisi od tipa vaše kože, ali i od snage vaših živaca. Eto, ja izdržim nekoliko sekundi i brzo nazad na “Branimirku”! Hoću reći, nazad na brod, razumete?

Za više Đoletovih avantura poseti djole.rs ili njegov Facebook i Instagram profil!

Piše: Jelena Rvović Jelić

Comments