Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

1/2

Juhu – rad od kuće, izležavanje sa kompom po ceo dan, minimum sat vremena spavanja duže, opuštanje, blejanje… Deluje kao idealno. Prva tri dana. A onda krenu da te hvataju neki žmarci, ne drži te mesto, išla bi negde, da se vidiš sa drugaricom, dečkom, da odeš do omiljenog kafića, da se prošetaš, da vidiš šta se to radi po gradu. Ne možeš, znam. Većina ne može i ne želi. Jer je odgovorna. Jer je svesna posledica takvog ponašanja. A onda krenu svađe sa ukućanima, kada ste poslednji put toliko vremena provodili zajedno?

Znaš ono da iz svake situacije treba izvući maksimum? I ova ne tako sjajna situacija će nas naučiti mnogim stvarima. Naučićemo pre svega da mnogo više cenimo stvari koje su nam se podrazumevale. Naučićemo da ohrabrimo i obradujemo sebe! 

I zato je sada pravo vreme da se pokreneš, da ustaneš sa tog kreveta i malo udaljiš telefon. Da zastaneš na trenutak i da ne čitaš baš mnogo vesti o aktuelnoj situaciji na društvenim mrežama. I ne treba da ponavavljamo  – verujemo samo relavatnim izvorima i čuvamo se maksimalno!

A ovu su stvari koje možeš da radiš dok sediš u kući i čekaš da sve ovo prođe i da konačno opet živimo sasvim normalno kao nekad:

Slaganje slagalice

Otkad niste slagali slagalicu? Znate li koliko to može da bude uzbudljivo? I posebno uzbudljivo kada slagalica ima baš mnogo delova, pa ima tu malo i nerviranja, ali svakako da ćete zanimati svoj mozak bar na kratko! Rubikova kocka takođe može da bude adekvatna zanimacija. Hajde malo da aktiviramo naš mozak na drugačiji način, ko zna koje nam sve ideje mogu pasti na pamet samo dok slažemo ili slagalicu ili Rubikovu kocku. 

Pogledaj one filmove koji baš dugo traju 

Znaš onaj momenat kada biraš film i vidiš da baš predugo traje, možda i preko tri sata i onda ga preskočiš jer za njega nemaš vremena? E, pa sada nemaš opravdanje da ga preskočiš. Napravi listu svih filmova koje ste preskakali iz ovog razloga i lepo zasednite i gledajte tako u nedogled.

Počni da učiš neki strani jezik 

Ili počni sa usavršavanjem engleskog, ukoliko ti ne ide dobro. Sada su mnoge aplikacije za učenje stranih jezika besplatne, pokušaj da nađeš onu koja ti najviše odgovara. Sada takođe ne postoji izgovor “nemam vremena”. Iskoristi ovo vreme, koje ti je, igrom slučaja i ne tako lepih razloga, poklonjeno na dar. Vreme je da usporimo i da taman iskoristimo to što imamo da unapredimo sve svoje veštine.

Pogledaj ponovo sve epizode Prijatelja 

Kada smo već kod “Prijatelja”, ako ih do sada niste pogledali, e pa sada je pravo vreme. Smejaćete se i biće vam prijatno da ih gledate. Ukoliko se ih već gledali sto puta, onda znate zašto treba opet da ih gledate. Ovo je nepravizđena serija i humor, koji prija svima. Mnoge scene i dan danas pamtimo. Ovo je kultna serija, koja definitivno popravlja raspoloženje!

Neguj sebe kao što nikada do sada nisi 

Milion je razloga zašto ne negujemo sebe dovoljno. Sada većina tih razloga ne postoji. Ukoliko radiš od kuće i ukoliko jednostavno moraš da budeš kod kuće i ništa ne radiš, onda imamo za tebe predlog da se apsolutno posvetiš sebi. Napravi raspored. Jedan dan isprobavaj maske, u kućnoj radinosti. Drugi dan sređuj svoje telo, nokte, napravi frizuru kakvu si oduvek htela, sredi obrve, našminkaj se malo drugačije, obuci omiljenu mekanu mirišljavu pidžamu i ceo dan presedi u njoj. Ima toliko način da neguješ svoje telo, a samim tim negovaćeš i svoju dušu!

Video pozivi

Imamo toliko mnogo mogućnosti da sada iskoristimo tu tehnologiju koja nam je dana. Zašto ne bismo, umesto da se viđamo sa našim društvom, organizovali svakog dana u tačno određeno vreme video call? I hajde da se zovemo i da pričamo jedni sa drugima, da se šalimo, da se smejemo, da se zabavljamo koliko možemo u ovim teškim trenucima. Ukoliko si baš ti taj optimistični lik, onda se potrudi da proširiš svoj optimizam, jer postoji i oni ljudi koji se plaše, kojima nije svejedno, koji se sa svojim strahovima bore sami i iznutra. A kada vide tebe i ostale, koji im na suptilne načine upućujete poruke da ne treba da ih savlada strah, biće im lakše.

View this post on Instagram

#Nina #videocall #molestandonosss #coronatime

A post shared by Marian (@marianingui) on

Vežbaj preko interneta 

Teretane su zatvorene i šta sad? Ne znaš kako se rade određene vežbe, nemaš ideje. Uključi youtube i kreni! Kako? Pa tako što ćeš pratiti detaljna uputstva. Za jogu ti ne trebaju rekviziti, ali i za neke druge vežbe takođe. Ako imaš dvorište – odlično. Možeš da skačeš do mile volje i radiš kardio. Vežbanje i treniranje podstiče rast hormona sreće i pomaže nam da se oslobodimo stresa. Šta nam je više potrebno u ovom trenutku? 

Piši – poeziju, kratke priče, biografiju, dnevnik 

I pisanje nas oslobađa, jednako dobro kao i vežbanje. Piši – sve ono što ti je na duši. Piši pismo nekome kome si želeo ili želela da nešto poručiš, piši pismo samoj sebi, piši pismo ohrabrenja svim ljudima koje voliš. Piši poeziju, piši prozu, a ujedno i čitaj. Možda nastane neko delo, koje se dugo održava u tebi i sada je baš možda došlo vreme da se oslobodi.

Editors choice