Hot topics

Male stvari koje možeš da uradiš danas – za bolje sutra!

5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

Feel&Taste: Ideja za malo drugačiji vikend u Sloveniji

3 najveće prednosti korišćenja kreditne kartice

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Čista lepota osvaja beauty industriju

#HairHacks: Kako da postigneš savršene #BeachWaves lokne

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

U čuvenom njujorškom muzeju umetnosti – Metropolitenu, koji je osnovan davne 1872. godine i koji ima zaista dugu tradiciju i zavidnu popularnost, čuva se i izlaže jedna od najznačajnijih svetskih kolekcija likovne umetnosti. Eksponati potiču iz celog sveta, a najznačajniji umetnički predmeti su iz Sjedinjenih Američkih Država, Evrope i sa Mediterana. Čak 2 miliona eksponata je podeljeno u 19 odeljenja.

01 Vogue Metropolitan Museum Doza nauke i kulture: “Vogue i Metropoliten muzej umetnosti – zabave, izložbe, ljudi”

Ovaj božanstveni muzej ima povezanosti i sa najpopularnijim modnim magazinom na svetu – “Vogue”-om .

02 Vogue Metropolitan Museum Doza nauke i kulture: “Vogue i Metropoliten muzej umetnosti – zabave, izložbe, ljudi”

Naime, podsetimo se, Prva dama SAD-a, Mišel Obama, nedavno je odala priznanje legendi magazina “Vogue” – Ani Vintur  presekavši vrpcu na renoviranom centru za kostim u Metropoliten muzeju, vrednom 40 miliona dolara, koji je nazvan po čuvenoj urednici ovog modnog magazina. Posle ove ceremonije usledio je tradicionalni Met Gala bal kome su prisustvovale brojne ličnosti iz sveta šou biznisa. Met Gala održava se svake godine i označava početak otvaranja izložbe centra za kostim u Metropoliten muzeju.

03 Vogue Metropolitan Museum Doza nauke i kulture: “Vogue i Metropoliten muzej umetnosti – zabave, izložbe, ljudi”

Upravo su Metropoliten muzej, magazin “Vogue”, kao i luksuzni šoping centar “Saks Fitfh Avenue” priredili jedan izuzetno glamurozan događaj – zabavu u čast promocije nove knjige koja je delo Hejmiš Bouls i Kloi Mal. Pun naziv knjige glasi “Vogue i Metropoliten muzej umetnosti – zabave, izložbe, ljudi” a sadržaj iste bogat je fotografijama i ilustracijama centra za kostim ovog muzeja. U ovoj knjizi imaćete priliku da vidite najistaknutije i najpopularnije kostime. Hejmiš i Kloi su knjigu pisali us saradnju Endru Boltona, kustosa ovog neverovatnog muzeja.

05 Vogue Metropolitan Museum Doza nauke i kulture: “Vogue i Metropoliten muzej umetnosti – zabave, izložbe, ljudi” Vog i Metropoliten muzej umetnosti Zabave izlozbe ljudi Doza nauke i kulture: “Vogue i Metropoliten muzej umetnosti – zabave, izložbe, ljudi”

Ova knjiga je odlična za sve ljubitelje mode, kulture i umetnosti, te vam stoga istu i predlažemo da pročitate. Utonite u mnoštvo božanstvenih ilustracija, naučite ponešto novo o samom Metropoliten muzeju, magazinu “Vogue”, kao i naravno o prelepim kostimima koji su deo eksponata ovog muzeja.

Aleksandra Grujić 

 

Editors choice