Na sinoć održanoj reviji Tom Forda, jednog od najuticajnijih modnih dizajnera današnjice, Dragan Vurdelja naš ugledni profesionalni šminker sa prepoznatom internacionalnom karijerom je bio član odabranog tima koji je određivao make up trendove za predstojeću sezonu proleće/leto 2015. Prema ocenama uglednog svetskog magazina Allure” ovi trendovi su odabrani za najseksepilnije na Londonskoj nedelji mode i ove sezone uopšte u svetu.

01 Carine Roitfled muza Tom Forda i Dragan Vurdelja Dragan Vurdelja kreirao trendove za reviju čuvenog Tom Forda u Londonu

Među brojnim zvanicama iz svetskog džet seta našla se i Carine Roitfeld, muza Tom Forda i urednica mode magazina Harper’s Bazaar” na globalnom nivou, koja je svoja zapažanja o novoj kolekciji i izuzetno atraktivnom stilu šminke podelila sa Vurdeljom. Tim pod vođstvom CharlotteTilbury, uticajne britanske šminkerke, kreirao je retrorock chick stil koji karakteriše tzv. nude look koža na kojoj se skoro ne koristi rumenilo sa akcentom na očima i maskarom u duplom sloju.

Dragan Vurdelja se za nepune dve godine svog rada u britanskoj prestonici našao u samom svetskom vrhu kada su profesionalni šminkeri u pitanju a u prilog tome, između ostalih, svedoči saradnja sa modnom dizajnerkom Stelom Mekarti i modnom kućom Burberry.

02 Dragan Vurdelja u bekstejdzu revije Tom Forda Dragan Vurdelja kreirao trendove za reviju čuvenog Tom Forda u Londonu 04 Make up trendovi na reviji Tom Forda u Londonu Dragan Vurdelja kreirao trendove za reviju čuvenog Tom Forda u Londonu

Njegova profesionalna karijera započela je u Beogradu priznanjem Srpske asocijacije kozmetičara 1997. godine a 2005. je proglašen za najboljeg profesionalnog šminkera u Srbiji. Ostvario je saradnju sa brojnim uglednim magazinima kod nas kao i sa američkim magazinom GQ a učestvovao je u nizu kampanja za čuvene svetske brendove u Parizu i Njujorku. Veliku pažnju posvećuje edukaciji novih talenata kroz svoju akademiju koju je osnovao pre pet godina u Srbiji. Nakon londonske nedelje mode Vurdelja će održati seminare o predstojećim svetskim make up trendovima ekskluzivno u Beogradu.

Comments