Dragana Ognjenović, jedna od najpriznatijih domaćih modnih dizajnerki, u okviru 50. jubilarnog L’Oreal Fashion Weeka, predstavila je novu kolekciju FACTORY SETTINGS.

Dragana Ognjenovic je predstavila novu kolekciju FACTORY SETTINGS 1 Dragana Ognjenović je predstavila novu kolekciju FACTORY SETTINGS

 

Dragana Ognjenovic je predstavila novu kolekciju FACTORY SETTINGS 2 Dragana Ognjenović je predstavila novu kolekciju FACTORY SETTINGS

Draganina revija je pre 26 godina otvorila prvo izdanje Beogradske nedelje mode, i od tada oduševljava publiku ove manifestacije – pre svega svojim modelima, ali i originalnim prostorima u kojima realizuje svoje revije. Modna publika je po prvi put imala priliku da odgleda jednu revijsku prezentaciju u autentičnom prostoru Kulturnog centra Silosi u Luci Beograd, a reviju je pratila originalna, specijalno za ovu priliku komponovana i uživo izvedena kompozicija gudačkog ansambla Metamorfozis.

Fabrička podešavanja su potvrdila doslednost u čistim linijama, autentičan stil, minimalan broj elemenata koji vodi do vrhunske kreacije, sve zbog čega je Dragana sinonim za vrhunsku modu, eleganciju i prefinjenost. Njeni modeli iskazuju stav, promišljeni su, svedeni i slave ženstvenost.

Dragana Ognjenovic je predstavila novu kolekciju FACTORY SETTINGS 5 Dragana Ognjenović je predstavila novu kolekciju FACTORY SETTINGS

 

Dragana Ognjenovic je predstavila novu kolekciju FACTORY SETTINGS 6 Dragana Ognjenović je predstavila novu kolekciju FACTORY SETTINGS

Na reviji smo videli četrdesetak modnih kombinacija, sve u potpuno crnoj boji. Dominirali su višeslojni autfiti sa dugačkim mantilima/kaputima, često i do samog poda. Posebnu pažnju su izazvale torbe koje su manekenke praktično prigrlile uz svoje modele i na taj način istakle posebnu vrednost Draganinih aksesoara.

Pored jedinstvene i vrlo autentične linije DO modela, pojavili su se i detalji u vidu latica ili listova na ramenima, kragnama, ali i na obući i torbama. Saznali smo da su to zapravo reciklirani materijali starih kolekcija te se na ovaj način i Dragana priklanja sve važnijem trendu održive mode. Neizbežne su bile i vrlo elegantne i svedene haljine koje su upotpunile utisak ove sjajne kolekcije.

Dragana Ognjenovic Factory Settings 1 Dragana Ognjenović je predstavila novu kolekciju FACTORY SETTINGS

 

Dragana Ognjenovic Factory Settings 2 Dragana Ognjenović je predstavila novu kolekciju FACTORY SETTINGS

 

Dragana Ognjenovic Factory Settings 3 Dragana Ognjenović je predstavila novu kolekciju FACTORY SETTINGS

 

Dragana Ognjenovic Factory Settings 4 Dragana Ognjenović je predstavila novu kolekciju FACTORY SETTINGS

Bilo je to veče vrhunskog umetničkog doživljaja, koji je najfinijim podešavanjima emocija kod publike izazvao i salve aplauza kojima je propraćen Draganin naklon na kraju revije. 

Fotografije: Đorđe Tomić

Comments