Britanska kraljevska porodica i dalje je misterija, a nekako smo svi opsednuti intrigama koje kruže kada su članovi aristokratije u pitanju jer iako su mistični i zatovreni opet svi čanovi i žene i muškarci plene i zavode svojim izgledom, stajlingom i ponašanjem. Kada su ovi ljudi u pitanju svi, ali baš svi, moraju da se pridržavaju strogih pravila kada je oblačnenje u pitanju i izuzetak nisu ni mlade, obične žene koje su udajom za prinčeve postale Vojvotkinje. Najpoznatija od svih njih trenutno je Kejt Midlton koja je postala Vojvotkinja od Kembridža, ali i glumica Megan Markl koja će udajom za Harija postati Vojvotkinja od Saseksa. Pa da pogledamo koji to strog dress code moraju svi da poštuju, pa čak i kraljevske bebe.

Zabranjen je lak za nokte u boji

Žene koje su članice britanske krlajevske porodice u javnosti nikada se neće pojaviti sa nalakiranim noktima. Nije dozvoljen lak u boji, jarke boje su najstrožije zabranjene, a na nokti mogu da se nalakiraju samo bezbojnim lakom i lakom boje kože koji je krajnje neprimetan.

Zašto Kraljica Elizabeta uvek nosi šešišre

Poznata po tome da u javnosti uvek nosi šešire upadljivih boja, kraljica možda i nije toliko emotivno vezana za ovaj odevni predmet koliko je tradicija nametnula ovaj čin. Naime, u javnosti engleska kraljica uvek mora da pokrije glavu i ovo pravilo seže davno u prošlost kada je bilo sramota da žena šeta ulicom bez šešira ili kape na glavi.

Comments