Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Mikro trend: Ovaj detalj čini da svaki autfit izgleda super-moderno!

Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Drugi dan konferencije Nova Energija

Drugi dan konferencije Nova Energija

1/2

Konferenciju je otvorila Anela Kiratis, specijalna gošća iz Estonije ispred centra za edukaciju centra elektronske uprave akademske fondacije.

Anela Kirats: “E-governance je javno-privatno partnerstvo, jer u javnim ustanovama ne postoje potrebni IT sektori. Za sve je potrebno vreme. 90-ih kada smo počeli sa promenama i digitalizovali javne ustanove, za obične građane nije bilo nikakvih promena. Od 2002. Estonija ulaže u obuku građana. Danas i moja baka glasa preko interneta.”
Anela Kirats: “ID karta u Estoniji koristi se za sve, zdravstvena knjižica, elektronski potpis, vozačka dozvola. U početku je bila veoma jeftina, kako bi je građani što više koristili. ”
Anela Kirats: “Kada idete kod doktore,nosite samo svoju ID kartu. Nema recepata, uputa, jer kad odete u apoteku date farmaceutu svoju ID kartu i on proveri koji lekovi su vam prepisani. Naravno, građani odlučuju kome će dati svoje podatke.”
Anela Kirats: “Glasanje preko interneta jednostavno je i sigurno. Ovo je važno i za mlade, kako bi se uključili u glasanje. Pre nego što glasanje bude gotovo možete da promenite mišljenje i promenite kome ste dali glas. Niko ne može videti za koga ste glasali. Uvek ima nekog ko ne veruje elektronskom glasanju. Oko 20% ljudi je glasalo elektronski na poslednjim izborima. Elektronsko glasanje onemogućava bilo kakve manipulacije.

Govornik koji je izazvao najviše pažnje i reakcije publike na društvenim mrežama bio je Filip Vukša.

Filip Vukša: “U početku je više bio inat, nego spotana reakcija. Danas su akcije iz komunalnih prešle u menjanje svesti ljudi. Nikada mi nije bilo jasno da će sve ovo postati prepoznatljivo.”
Filip Vukša:” Nova energija za mene je svaki dan raditi na nekoj promeni. Kakva god da su nam vremena, ne smemo da budemo uspavani.”
Filip Vukša: “Za ovih 8 godina, poslao sam 12.200 prijava.”

nova energija kopaonik 1 Drugi dan konferencije Nova Energija

Filip Vukša: “Promena je uvek moguća. Potrebna je dobra volja i jaka želja. Bile su potrebne tri godine da se dobiju prvi rezultati. Ta vrata jesu naša i treba ih otvarati. Kroz moj primer je dokazano da može. Lokalni nivo je dobar početak.”

Učesnice u konferenciji su bile i naše dve popularne voditeljke koje su svaka na svoj način iskomentarisale svoje iskustvo sa društvenim mrežama.

nova energija kopaonik 2 Drugi dan konferencije Nova Energija

Kristina Radenković: “Nemam loše iskustvo sa društvenim mrežama. Ja nisam ono što nisam na tv-u. Moram da stojim ispred kuće koju predstavljam. Poprilično se suzdržavam. Ja to negujem, sigurna sam i štitim kuću iza koje stojim.”

Marijana Mićić: “Ja sam dobijala kritike preko društvenih mreža i sve poruke čitam i vrlo lepo odgovorim i uđem nekad u polemiku i sa hejterima. Nikada ne bih izbrisala nečiji post zato što mi se ne sviđa. Jedino imam problem sa vulgarnim ljudima.

Editors choice