Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

“I što si me pustio da spavam sto godina? I šta me sad ljubiš? Sad si naš’o da me budiš? Eksplodiraće mi mozak, jebote, a to kad grune, zasipaće vas preopterećene sive ćelije danima, poput radioaktivne kiše! Nisam u PMS-u, bre, nosi se! U šugavom sam 21. veku! To uopšte nije bilo u planu!“, rekla bi Trnova Lilu iz “Petog elementa“ da sam ja pisala scenario.

I zašto u svim superkul svemirskim filmovima sve svemirski kul ideje dolaze iz svemira, a samo ljuuuubaaaav dolazi iz čoveka? I to iz srca (u predelu genitalija) i iz duše (u očima i usnama).

Da li nam je stvarno samo ljubav potrebna?

Da li nam je, u konačnom računu, samo ljubav preostala?

A na koji način ćeš, o prosečni konzumente 21. veka, znati šta je i gde ljubav? Tako što ćeš odjednom osetiti potrebu da nešto razmišljaš i da sa nekim to podeliš, ali ne preko Twitter-a? Poželećeš da nešto stvoriš, a da nisu pare? Osetićeš paniku što osećaš da osećaš?

Javi kad se to desi, napiši blog (ma, može i status na Facebook-u), snimi film, nacrtaj kosmos, otkrij zdravlje i prirodu, čekaću te. Baš retko imam sa kim da podelim besmisao postojanja i bol egzistencije na jedan kreativan način. “Još niste prestali da budete glupi, nesvesni, egotripozni i zli? I očekujete spas? Od mene? I spremni ste da prihvatite da otkrovenje dolazi od žene? Pa možda i niste sasvim budale. A možda ste sasvim očajni“, rekla bi Lilu negde pred kraj, da sam ja…

I morala bi da bude neka scena sa vretenom, za koje bi se posle ispostavilo da je ultimativno oružje protiv zla, pa bi se svi iznabadali u prste, a neki likovi u nekoj sporednoj sceni bi se dosetili da se bodu u vene i to bi bilo mnogo smešno. I na kraju bi ih sve spopala kosmička ljubav i spoznaja, pa bi u sceni orgija svi sedeli goli i meditirali, a Trnovoj Lilu bi u tom trenutku eksplodirao mozak i zasipale bi ih sive ćelije koje bi varničile pri padu na njihova gola tela i odmah im ulazile u sastav DNK.

I ne bi Lilu gledala povratak autentičnosti, zakona želje i spontanosti bića, buđenje svesnosti i kvantni skok ljudi i planete.

Uostalom, gde ste videli ultimativno dobro bez ultimativne žrtve na nivou ljudskosti? Znam, samo na filmu.


Aleksina Đorđević, matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice