Drugo veče Perwoll Fashion Week-a otvorila je zajednička revija udruženja domaćih dizajnera BFW DESIGN COLLECTIVE.
Udruženje se prvi put uspešno predstavilo revijom na prethodnom Fashion Week-u, a zatim su bili deo organizovacije više humanitarnih akcija pod nazivom Fashion Aid, koje su realizovane tokom maja i juna.

Naročiti zadatak Udruženja jeste upravo pravovremeno oblikovanje srpskog trenda, koji kao takav treba odgovarati globalnim kretanjima na polju mode, ali i ovdašnjoj specifičnoj estetici i stvaralačkim idejama naših dizajnera.
Ovoga puta svoje modele predstavili su: Aleksandra Lalić, Ana Vasiljević, Danijela Glišić, Dejana Momčilović, Ines Janković, Ivana Pilje, Jovana Marković, Lily Taylor, Mirjana Šarac, sestreStevančević, Sonja Marunić, Svetlana Jaćović, Tijana Žunić, Valentine Obradović …

BFW DESIGN COLLECTIVE net Drugo veče 36. Perwoll Fashion Week a

Mirjana Vujčić je prvi put na Beogradskoj nedelji mode, a prezentovala je kolekciju pod nazivom Pure. Doživljavajući modu kao izraz svog ličnog identiteta, Mirjaninim modelima dominiraju nijanse mlečno-bele i puderaste boje, prošarani čipkom sa vezenim dezenom perja protkanog šljokicama. Muslin i til, čiste linije i svedeni krojevi, osnovni su elementi ove romantične kolekcije.

Mirjana Vujcic 1 Drugo veče 36. Perwoll Fashion Week a Mirjana Vujcic Drugo veče 36. Perwoll Fashion Week a

Modna kuća Martini Vesto unela je izvesne inovacije u svoj proizvodni program i predstavila se trima kolekcijama za sezonu jesen/zima 2014/15. Kolekcija Martini Vesto Classic odlikuju čiste forme i provereni krojevi namenjeni, poslovnom muškarcu koji u svakoj prilici nepogrešivo zna šta će obući.

Kolekcija Martini Vesto by Boško ne isključuje poslovni look, ali napušta stroge forme i dezene čineći neobičnim svakodnevni izged savremenih muškaraca. Kolekcija je inspirisana duhom sadašnjice i svim radostima života u metropoli. Kolekcija Martini Vesto BLACK by Boško okrenuta je uličnoj modi i njom se, po prvi put, ova modna kuća obraća i ženama. Inovativni krojevi, smela sečenja i mističnost crne boje spajaju naizgled nespojivo – udobnost i ekstravagantnost, lakoću postojanja i moć.

MARTINI VESTO by Bosko 1 Drugo veče 36. Perwoll Fashion Week a MARTINI VESTO by Bosko Drugo veče 36. Perwoll Fashion Week a

Zona 45 – program koji podržava dizajnere iz regiona se po peti put dešava na Beogradskoj nedelji mode. Nakon velikog uspeha kolekcije u Severnoj Americi i na  London Fashion Week-u George Styler se vratio na Perwoll Fashion Week kako bi predstavio Srbiju u okviru  projekta Zona 45 i prikazao nam delove kolekcije o kojima se toliko piše. Kolekcija je za sezonu proleće-leto 2015 i nosi naziv Ethno Pop. George Syler kombinuje tradiciju sa modernom pop kulturom, inspirisan prirodnim bogatstvima, lepotom sveta isimbolima koji donose sreću, pa se na kreacijama mogu primetiti i motivisa pirotskih ćilima. U kolekciji dominira trikotaža po kojoj je Styler poznat, namenjena je i muškarcima i ženama. Ovom prilikom, dizajner nam je ekskluzivno predstavio i svoju liniju dzinsa i odeće za plažu. Jedan od modela na ovoj reviji nosila je i Nikolija Jovanović.

Drugo veče 36. Perwoll Fashion Week a Drugo veče 36. Perwoll Fashion Week a

Makedoniju je predstavila Lidiya Georgieva. Ona je diplomirala modni dizajn na ESAA “Duperré” u Parizu, a do sada je radila za čuvene francuske modne kuće Lidiya Georgieva.

Kolekcija je inspirisana bojama britanskih i francuskih kolonija, te se odnosi na više sezona. Svetli kaputi od mohera u nežnim materijalima i trikotaži, sa prefinjenim ručnim radom i bogatim vezom, oplemenjeni saten svilom, čipkanim ili haljinama od muslina, akcentovani dekorativnim pomponima i pletenicama. Sudar evropske i kulture dalekog istoka, začinjeni egzotičnom moći šafrana, tumerika, karija i đumbira u dekadentnom ambijentu dvadesetih godina prošlog veka, sa diskretnim dodirom rokenrola.

Marina Obradović predstavnica je Hrvatske, i to svojim brendom Marina design, koji je u okviru Zone 45 po drugi put na Perwoll Fashion Week-u. Ovoga puta predstavila nam je kolekciju jesen-zima 2014-15 – Moderni nomadi. U ovoj kolekciji oni  imaju metaforičko značenje – kao unutrašnje putovanje i lutanje bespućima vlastite ličnosti,  kroz teskobu neizvesnosti  vremena u kojem živimo. Vizualizovano kroz izbor mračnijih boja, slojevitošću odevnih komada i neobičnijim zahvatima u kombinacijama i kroju. Izbor materijala varira od prirodnih: vunenih, svilenih i pamučnih, do umetnih, s metal efektom.

Grupa od šest mladih dizajnera SQUAT // Young@Squat (Barbara Vrbančič, Barbara Krmelj, Matic Veler, Maja Leskovšek, Sara Valenci, Sofija Urumović), predstavila je Sloveniju, kolekcijom Paris//Texas, za proleće/leto 2015. Šta se desi kada se ukrste Pariz i Teksas? Kada Parižanke obuju kaubojske čizme i obuku košulje sa resama? Razigran ples resa i voluminoznosti, začinjeni sa dodirom divljeg meksičkog kolorita i šarenog printa, kroz prepoznatljivu i autentičnu paletu tehnika i kreativnih pristupa oslikavaju svežinu i mladoliku neopterećenost.

Comments