Nija valjda da ćemo sada svi čekati sa sve prođe i onda da kao radimo sve što smo i do sada? Nije valjda da ćemo samo sedeti i tugovati što nema druženja, izlazaka, zabave, što nema šetanja, putovanja? Može i tako, da. Međutim, stvar je malo drugačija.

Život nije uvek samo dobar, a nije ni uvek samo loš. Moglo bi se reći da je život neki miks svega i dobrog i lošeg i zabavnog i dosadnog. Život ti nešto ponudi, nekad nemaš baš šansu da biraš, a onda imaš dva načina kako da na to odgovoriš. Jedan način je da tuguješ nad svojom sudbinom i da ne radiš ništa, a drugi način je probaš da naučiš nešto i da i u tim momentima nešto promeniš, odnosno promeniš sve što možeš. 

Tačno je – sada ne možemo da tračarimo uživo sa našim društvom, da ispijamo jutarnje ili popodnevne kafe, da blejimo do kasno u noć, da krenemo s jednim pićem, a završimo sa ko zna kojim, a onda se na poslu kudimo što nismo krenuli oko 23h, nego ostasmo do 2:30? Da – i nama sve to nedostaje. I nedostaju nam oni momenti klasične opuštene večeri sa društvom, oni momenti kada se smejemo, družimo, prepričavamo dogodovštine, ma samo se smejemo i pijemo. Nedostaju nam i oni momenti kada se setimo da bismo mogli da igramo društvene igre,  pa onda znamo da smo maksimalno iskoristili dan. 

I sad možeš isto tako maksimalno da ga iskoristiš. I znamo da trenutno verovatno radiš na sebi. Međutim, ne moraš baš u svakom trenutku da radiš na sebi, hajde da nešto uradiš malo i za sebe. Opusti se malo, a mi ti baš predlažemo načine na koje možeš da se opustiš i da se malo nasmeješ i što je najvažnije – ove načini koje predlažemo uključuju i druge ljude. I ne brini – sve je online! 

Jackbox Games 

Na ovom sajtu možeš da pronađeš pregršt zanimljivih igrica. Vreme je da osmehe podeliš sa svojim prijateljima. Pronađi one koji su zainteresovani, jednako kao i ti, da se zabavite kao nikada do sada u karantinu. Neke igrice se i naplaćuju, međuitm na sajtu Jackbox Games, postoje i one igrice koje su potpuno besplatne. Na sajtu se nalazi i jasno objašnjenje kako možeš da igraš bilo koju igricu, pa skoči do sajta da vidiš ima li tamo nečega što može da zanima tebe i tvoje drugare. Jedna od besplatnih je i ona sa crtanjem različitih pojmova. Ovo je definitivno prava zabava.

Psych 

Ovu igricu možeš da skineš u App Store-u ili Google Play-u. Dakle, šta je suština ove igre: Potrebno je da izabereš određene kategorije i da napraviš fake odgovore na stvarna prosta pitanja, a onda tvoji prijatelji treba da pogode na koja si pitanja odgovorila tačno. Svaki put kada tvoji prijatelji, na osnovu tvojih manipulacija, promaše pitanje – ti dobijaš poene. Ti takođe dobijaš pitanje kada pogodiš odgovore tvojih prijatelja. Ono što je zanimljivo – možete se gledati dok igrate i to je defintivno mnogo zanimljivije.

Igrica “20 pitanja”

Za ovu igricu nije potrebno da ništa skidaš, samo je važno da imaš dobru volju i malo mašte. Na primer, vas nekoliko je na video pozivu. Ti prvo treba da osmisliš  neku osobu, mesto ili stvari. Zatim ti svi prijatelji naizmenično postavljaju pitanja, na koja ti odgovaraš sa da ili ne. Imaju mogućnost da ti ukupno postave samo 20 pitanja. Što je više osoba, to se broj pitanja po osobi smanjuje.

Comments