Iako smo pre čak šest meseci ušli u 2021. godinu, estetika koja je ove godine u trendu apsolutno pripada modi sedamdesetih godina. Ukoliko pratite najsvežije modne trendove, primetićete da se moda sedamdesetih vratila, kako kroz autfite i aksesoare, tako i kroz neobične beauty i makeup lookove. Ako niste upoznati sa modom sedamdesetih, prisetite se samo nekadašnjih rock i pop bendova, muzičara i muzičarki koji su nosili zvoncare, cipele sa visokim platformama, ogromne bunde, naglašenu šminku na očima i naravno duge kose koje su bile simbol slobode. Frizure kakve su u tom periodu bile popularne odlikovala je duga kosa, sa “preraslim” šiškama koje uokviruju lice, i sa stepenovima koji daju volumen. Karakteristično za ovu frizuru bilo je i da je fenirana na spolja, a ako niste baš sigurni na šta mislimo – zamislite u glavi postavu benda ABBA. U svakom slučaju, ovaj tip šiški i frizure je ponovo tu – a mi vam u nastavku predstavljamo nekoliko načina na koje ih možete nositi!

Šiške koje se odižu od lica

Ako uživate u kosi sa više volumena, trebalo bi svoju kosu da uvijate na spolja, i da je uvijate četkom tako da se ona odiže od vašeg temena i lica. Ovaj efekat “odignutosti” možete postići i feniranjem, i blagim tapiranjem, ali i jednostavnim trikom sa šnalom, kojom ćete uhvatiti šiške do samog temena, a zatim ih naprskati lakom. Kada skinete šnalu, vaše šiške će samo ostati na svom mestu odvojene od vašeg temena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MATILDA DJERF (@matildadjerf)

Šiške uz balayage pramenove

Pramenovi su uvek dobra ideja, jer osvežavaju vašu kosu, a šiške uklopljene sa pramenovima pun su pogodak. One će izgledati kao da imaju više volumena i delovaće kao da su prošarane letnjim suncem. Predlažemo vam da vam pramenovi ne idu od samog korena, već blago od sredine šiški, a da se zatim nastavljaju do samih krajeva vaše kose.

Soft šiške uz lice

Ipak, nema svako od nas kosu koja može da podrži velike volumene i koja na kraju dana obično “spadne” i bude ravna oko našeg lica. Ukoliko se pronalazite u ovome, možda bi bilo bolje da prihvatite svoju teksturu i ne pokušavate na silu da je podignete, već je jednostavno pustite da vam nežno pada oko lica. Verujte nam, neke devojke koje imaju talasastu kosu koja je uvek nemirna priželjkuju upravo taj tip kose koji ravno i uredno pada.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Polly Sayer (@pollyvsayer)

Comments