Kasnim. Krenula sam na vreme, ali nisam bila jedina koja je prve taktove pesme “Get right” čula ispred “Kombank arene”. Sa pola sata zakašnjenja čuvene latino zvezde i još petnestak minuta mog probijanja kroz gužvu, otpočeo je koncert koji je već duži period budio veliko interesovanje.

Iako sam načula da “Arena” i nije bila puna zbog visokih cena ulaznica, Dženifer Lopez (Jennifer Lopez) je u svom uskom kombinezonu bež boje sa nitnama, koji joj je isticao 300 miliona dolara vrednu pozadinu, bila vidno uzbuđena zbog dobrog prijema. Tačnu broj prodatih karata ne znam (priča se od 15,000 do 18,000), ali nisam videla nijedno prazno mesto, a čak su planule i karte za VIP tribine, inače rezervisane specijalno za pevačicine goste.

Dženifer je publiku pozdravila rečima: “Srbijo, hajde da napravimo šou, volim vas”, potom se rukovala sa devojkama iz prvog reda, a svojim seksipilom i plesnim veštinama mamila uzdahe muškog pola, čime je uspešno prikrila činjenicu da peva na plejbek.

Usledila je numera “My love don’t cost a thing” koja je sve digla na noge, raznežila žensku populaciju, dok su zahtevne plesne koreografije, začinjene pokretima koji simuliraju vođenje ljubavi, bile glavna okosnica izvođenja možda najpoznatije Dženiferine pesme “Waiting for tonight”.

Da je neverovatan šoumen dokazala je i u srpskoj prestonici, jer se scenografija bine menjala više puta tokom spektakla. U  jednom trenutku podijum je pretvoren u bokserski ring, dok su dvojica plesača iz njenog tima imitirala boks-meč. Nakon toga Dženifer je upitala: “Sećate se dvojice boksera od malopre? Kada je jedan pao, pa ustao, pa ponovo pao i ponovo ustao? Da li tako i vi ovde radite?” Usledio je gromoglasan aplauz publike.

Najvatreniji obožavaoci zauzeli su fanpit. Tinejdžerke, oskudnije odevene nego što je bilo ko očekivao, zauzimale su mesto uz ogradu kod bine, mada je bilo i dosta roditelja sa decom. Mladim damama zima nije bila problem da u štiklama i uskim haljinicama đuskaju uz svaku pesmu. Ono što je posebno oduševilo, kako samu pevačicu tako i sve nas prisutne, jeste činjenica da se muški rod nije libio da kupi kartu za njen šou, pa je tako podjednako bilo i muškaraca i žena.

Jlo zastava foto ivan Vucicevic Dugo najavljivani, još duže očekivani: Koncert JLo

Kada je ogrnula srpsku zastavu usledio je petominutni aplauz koji je pevačicu ostavio bez daha

Najveće oduševljenje kod verne publike pevačica je izazvala pred sam kraj koncerta, kada im je na srpskom govorila “Volim te” i raširila zastavu Srbije. Zatečena od vriske i aplauza, koji su trajali gotovo pet minuta, Lopezova se ogrnula našom trobojkom i pala na kolena, kako bi se publici zahvalila na ljubavi kojom su je obasipali.

Usledila je numera “On the floor”, i atmosfera u “Areni” dovedena je do usijanja, ali se odmah nakon toga Lopezova zahvalila publici i napustila binu. Na skandiranje svog imena vratila se i otpevala numeru “Dance again”, izvevši sa svojim mlađanim dečkom Kasperom izazovni ples. Pop diva zagrlila je ponovo srpsku zastavu i pozdravila publiku, koja nije uspela da je izvede na još jedan bis.

“Arena” se brzo ispraznila, mene su čak i zamolili da krenem dok sam sedela posmatrajući toliki narod kako kreće ka izlazu.

Ples do poslednje kapi znoja, ali i mnogo novca za malo muzike bili su komentari publike. Tako bi se i mogao opisati dugoočekivani koncert latino pop atrakcije Dženifer Lopez. Mada su za 5.000 dinara, kolika je bila prosečna cena karte, očekivali višečasovnu “eksploziju energije i strasti”, Dženifer je Beograđanima pevala nešto više od sat i po. Mada je tako bilo i najavljivano, ne možemo je kriviti.

Iako vidno razočarani što koncert nije duže trajao, pevačicini fanovi slažu se da im je Dženifer priredila veče za pamćenje.

Sa Džej Lo su inače stigli i njeni četvorogodišnji blizanci, majka, koja brine o deci, i dečko Kasper, ali najseksipilnija žena na svetu nije prespavala u Metropolu u kojem je za nju pripremljen predsednički apartman. Posle nastupa “najlepša guza sveta” uputila se ka Dubaiu gde je čeka sledeći koncert u okviru velike svetske turneje. Nema veze, Dženifer, oduševila si nas sve, minutaža odlazi u zaborav kada se setimo šta si nam priredila.

Izvor fotografija: svet.rs


Marina Sekulić je student novinarstva. Uvek nasmejana, retko romantična al’ večito zaljubljena. Obožava putovanja i želi da vidi ceo svet. Najviše na svetu voli svog “alfa mužjaka” (čitaj: bišona) i ne može da zamisli život bez njega. Trudi se da joj svaki dan bude poseban, i zahvalna je što je okružena ljudima koji joj to i omogućavaju.

Comments