Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Duhovi na popravnom

Duhovi na popravnom

Siguran sam da nema iole maštovitog čoveka, koji bar jednom u životu nije razmišljao o tome gde ide ljudska duša posle smrti. Kako god razmišljali o toj temi, na kraju ipak svi zaključe da telo ide u zemlju, a duša na nebo. To je negde i logično.

Telo je napravljeno iz ove prirode koja nas okružuje, a duša je pak nešto neshvatljivo. Kao Kosmos. I nekako mu dođe red, da se vrati u Kosmos kada završi ovu robiju na Zemlji.

E sad, ja verujem da gomila duša uprkos kosmičkoj pripadnosti, ipak ostaje na Zemlji. Da se smucaju po našim gradovima, idu u naše bioskope, spavaju u našim krevetima. Jednostavno određene mrtve duše iz nekog razloga ostaju sa nama na Zemlji. Na kraju krajeva, šuškaju mi po kući kad legnem da spavam. A zašto?

Nemam pojma. Zapravo nisam imao pojma sve do pre dve večeri.

Naime, ponekad pred spavanje volim uzeti knjigu i malo je čitati pre nego utonem u beskrajnu borbu između lakog sna i polusvesti. Što se knjiga tiče ne volim puno eksperimentisati.

Volim iznova čitati klasike, radije nego trovati um nekim novim rečima složenim tako, da vređaju i prosečnu inteligenciju. I šta da radim, ovaj put, to, pre dve noći, su na meniju bili Narcis i Zlatousti. Ponovo.

E da, jesam li rekao da mi se duhovi smucaju po kuci?

Nekad su nervozni pa se oseća neka tenzija, nekad ih uhvati kurcobolja, pa u kući vlada totalna lenjost i letargija. Međutim pre dva dana se osetila neka fina harmonija. I to baš dok sam čitao to remek delo Hesea. Imao sam osećaj da su mi se svi skupili oko glave i pratili dogodovštine ta dva pedera u manastiru. Ponekada, kada bi mi se oči same od sebe sklopile na dnu strane, shvatio bih da me jedan uspavljuje dok i ovi duhovi što sporije čitaju ne stignu do kraja. Onda bih se trgnuo i okrenuo sledeću.

Tako sam i shvatio, da kad god bih radio nešto što hrani dušu, u kući bi vladala harmonija.

Moj zaključak oko dileme gde posle upokojenja idu tela i duše nakon te noći je ovakav. Dakle, telo ide u zemlju, vodu ili pepeo u vetar, to je bar jasno i očigledno. A što se duša tiče stvari stoje ovako. One duše koje su se za života redovno hranile idu negde. I ja nemam pojma gde.

A one duše koje su lenstvovale i hranile samo svoja tela i praktikovale samo telesna uživanja ostaju na popravnom ovde na Zemlji. I pošto nemaju telo da sami upravljaju svojim popravnim iz bogaćenja duse, prinuđeni su nalaziti ovakve čudake kao što sam ja. Naseliti im se u kuću i hraniti se hranom kojom mi hranimo svoju dušu za života. Oni su uvek tu sa nama i uče gradivo.

Zato su sve bioskopske sale mračne, biblioteke tihe, a pozorišta prašnjavo mistična. Puna onih zaboravljenih stolica i dasaka koje deluju kao da na njima sede duhovi. Duhovi na popravnom.


Amitz Dulniker u zvezdanom nebu vidi šta ste sve sakrili od sebe i drugih. Zna šta želite, mislite i volite. Zna sve: da ste nesrećni, nesigurni, perverzni i neodlučni. Ako budete dobri, neće to podeliti sa drugima. Amitz je takođe i autor“Besmislenog dnevnika jednog H8-era”.

Editors choice