1/2

Internet je postao neodvojivi deo života skoro svih nas. Putem njega otkrivamo i učimo o novim stvarima, družimo se sa ljudima, a sve više se koristi za različite kupovina, od onih svakodnevnih, pa sve do svih ostalih, kao i za plaćanje mnogobrojnih računa, što je naravno savremeni život olakšalo, budući da ne postoji više jedino mogućnost čekanja u dosadnim i dugim redovima pored šaltera. O tome zašto je online kupovina sve popularnija istraživala je blogerka Dunja Jovanić.

1 Dunja Jovanić istražuje: Zbog čega ljudi sve više kupuju onlajn?

Nakon serijala koji je bio posvećen svim prednostima online shoping-a, kao i razbijanju mitova u vezi sa njim, došlo je vreme da saznamo zašto naši sugrađani vole da kupuju online, koji su glavni razlozi njihove kupovine i plaćanja putem “klika” na računarima. Dunja je istraživala šta je to što se najčešće kupuje ili plaća putem Interneta, te je pošla u potragu za sugrađanima koji će biti raspoloženi za ovu priču.

Prvo što se mora primetiti jeste da za online kupovinu ili plaćanje ne postoji starosna granica, svi koriste ovu mogućnost, a najviše zbog toga što u velikoj meri olakšava svakodnevno funkcionisanje. Starijim sugrađanima se dopada mogućnost plaćanja računa od kuće, budući da onda nemaju potrebu da odlaze do pošti ili banaka u kojima moraju dugo da stoje u redu, što im prija zbog činjenice da neće izgubiti dragoceno vreme i neće se umarati čekajući.