web ls2 Dušan Milenković

Dušan Milenković, student treće godine FILUM-a, na odseku unutrašnja arhitektura i dizajn nameštaja, je mladić koji ne odustaje od svojih snova. Na početku srednje škole  pažnju mu je privukao tatin stari fotoaparat, koji je ubrzo postao njegova najdraža igračka. Prve fotografije koje je slikao bile su inspirisane  prirodom, urbanim pejzažima… Ubrzo otkriva da su ljudi večna inspiracija i počinje da slika svoje prijatelje, sestru, drugare i drugarice. Nije od onih koji stalno sa sobom nose foto aparat, voli aranžiranu fotografiju jer nije ljubitelj slučajnih momenata.
Modna fotografija je bila logičan nastavak njegovog rada, ubrzo se organizuje sa prijateljima i tada nastaju njegove prve modne fotografije. Zajedno sa drugom otvara štampariju,u okviru koje otvara jedan mali modni studio i opremaju ga sa potrebnom opremom i kreću da nude fotografske usluge.
Svoje znanje o fotografiji, kao što kaže, najviše je skupio iz knjiga, časova crtanja, gde je dodatno savladao pravila likovnosti.

Tržištu kaže da se ne prilagođava, slika isključivo ono što se njemu sviđa, neke veće uzore nema ali ceni i voli rad Helmuta Njutna i uvek se vraća njegovoj estetici .

Voli alternativnu fotografiju, erotičnost koju je upravo Helmut Njutn, iz vremena kada je  radio u magazinu Vogue, prikazivao na svojim fotografijama, koja je i danas prisutna u pojedinim magazinima u svetu.

web ls1 Dušan Milenković

Trenutno radi za časopis Elle, a posao u Elle-u je dobio preko facebooka. Jedan od glavnih stilista i novinara iz časopisa ga je preko facebooka kontaktirao i ponudio mu saradnju koja već nekoliko meseci traje i Dušan kaže da je jako zadovoljan tom saradnjom i nada se da će ona trajati.

Za modnu scenu u Srbiji kaže da mu se veoma dopada, a posebno alternativni prikaz pojedinih mladih dizajnera. Svoj stil definiše kao retro casual-street wear i smatra da je danas mnogo lakše dobro obući se nego ranije. Voli da kombinuje skupe komade sa jeftinim detaljima.

U budućnosti sebe vidi definitivno u modnoj fotografiji, enterijer neće zapostaviti i nada se da će uspeti da spoji lepo i korisno. Planira da ode u inostranstvo i svoju sreću okuša u modnoj industriji tamo.

Za sebe kaže da je malo lenj i nada se da će se to u budućnosti ispraviti i da će se više angažovati.


Miki Živković je PR menadžer i glavni stilista svih kataloga i revija kompanije Greyhound u Bangkoku. Njegov život su moda i putovanja, hobi mu je šoping, a bolest od koje pati – manična kupovina.

Comments