Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Duševna bol, koja nije društveno priznata

Duševna bol, koja nije društveno priznata

1/3

Ima puno realnih ličnih tragedija, koje duboko proživljavamo i jedva uspevamo da se sastavimo i koje i sami pokušavamo da ne shvatimo previše ozbiljno, jer nisu sasvim društveno prihvaćene. Neki nivo empatije u odnosu na ono što nas boli i zbog čega smo tužni postoji, ali, hajde, valjda se odrasla osoba neće slomiti zbog toga, to su marginalne stvari u životu. Imate prava na svoje duševne boli, na njihov intenzitet i na tugovanje – i na saosećanje – samo zato što se tako osećate. To je dovoljno.

Ne postoji neopravdana patnja, niko vam ne može reći da zbog nečeg nije prihvatljivo patiti i da su vaša osećanja preterana i neadekvatna.

🌵🌵🌵 #gglocalgems by @simply.bohemian

A post shared by Glitter Guide (@glitterguide) on

Evo nekih situacija u kojima osoba koja pati ne nailazi na razumevanje i podršku okoline, a verovatno i ne pokušava da je dobije, jer i sama prihvata da se takve bolne situacije nikota ne tiču, osim nje same i da je bolje ćutati o njima.

Raskid veze nipošto se ne shvata ozbiljno kao razvod braka

Razvod je u vrhu liste najvećih životnih stresova, ali i pozitivni ishodi donose stres. I dok neki smatraju razvod oslobađanjem, olakšanjem i razlogom da proslave početak novog života, drugi pokušavaju da ne umru od slomljenog srca, jer proživljavaju raskid veze.

Društvo vrednuje vezu kao nešto prolazno, što će ili prerasti u brak, ili se raskinuti, tako da je raskid samo ona druga opcija, koju je trebalo očekivati kad već nije došlo do braka. Brak je garancija ozbiljnosti, odgovornosti, životnog opredeljenja i stabilnosti – osim što uopšte nije.

Ali, bez obzira koliko se brakova razvodilo zbog najprizemnijih izdaja, neodgovornosti, neozbiljnosti, nestabilnosti, vrednovanje povezanosti između dvoje ljudi u vezi i u braku se razlikuje. Kad ti je srce slomljeno zbog raskida, svi saosećaju, nije ti lako, ali svi očekuju da se uskoro razvedriš i nađeš novog partnera, jer, čim se veza prekinula, znači da i nije bila ozbiljna.

Editors choice