Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Wannabe editorijal: GAME OVER

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Sinoć sam u njegovom krevetu ležala dugo. Posesivno upijajući svaki žig dodira, zagrljaja, ljubomorno sam vazduhu grabila svaku notu njegovog mirisa. Sekla me je najnežnije oštrina pogleda u polutami. Prijala je kao nikada pre. Gušila sam se u neizgovorenim rečima. Navirale su, gutale su me, davile. Mešale su se sa zbunjujuće nepotrebnim mislima, otimajući mi vazduh iz pluća. Želele su da budu izgovorene, želele su da odjekuju zamračenom sobom, želele su da ih čuje.

Gutala sam ih. Nasilno ih vraćala nazad u paučinu misli, ne dozvoljavajući glasu da ih ostavi ogoljene u svojoj istini u oblaku kiseonika između nas. Iznova i iznova čula sam ih u svojoj glavi. Zvučale su lepo. Najlepše, iskreno, naivno. Nisam želela da njihovu neopipljivu lepotu osakati jezik, oblikujući ih u sedam prostih slova. Dve reči od sedam slova. Dve najlepše i najteže reči na svetu.

688005 8 1302645630106 147309702 large Dve najteže reči

Odjek neizgovorenog najjače odzvanja

Nisu teške zato što lepo zvuče, zato što se ne čuju često, iako ih danas nedopustivo izgovaraju ljudi koji ih ne osećaju i pretvaraju u dve beznačajne reči. Teške su zato što znače. Teške su zato što su iskrene. Teške su zato što nas ostavljaju slabima u iskrenom priznanju. Teške su jer ih se plašimo. A plašimo ih se zato što mnogo očekujemo od njih.

Plašila sam se. Progutala ogroman zalogaj svog kukavičluka i ostavila ih za neki drugi put. Shvatam, to su reči koje trenutak čine savršenim, a ne čekaju savršen trenutak da budu izgovorene. Takav ne postoji. Postoji samo bojazan od mučne tišine koja sledi nakon njih. Bojazan od grubo serviranog, lomljivog srca na najlepšem escajgu. To je slabost nas ljudi. Strah nam prečesto kroji sudbinu.

One ne zahtevaju hrabrost. One ne zahtevaju tajming. One zahtevaju ludu iskrenost. Samo je ona potrebna da se te dve reči izgovore najlepše na svetu. Bez straha, bez bojazni, bez očekivanja. One oplemenjuju, one oslobađaju. Oslobodiću se.


Tamara Ognjanović, pronicljivi idealista u večnom sukobu sa razumom, jer njenim strastvenim duhom gospodare emocije. Zaljubljenik u muziku i ritam, prezire patetiku, fine muškarce i surove racionaliste. Nikada se neće odreći tri stvari u životu: svoje plave kose, ljubavi prema Britney Spears i najjačeg sedativa – serije “Prijatelji”.

Editors choice