Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Mikro trend: Ovaj detalj čini da svaki autfit izgleda super-moderno!

Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Dve najteže reči

Dve najteže reči

Sinoć sam u njegovom krevetu ležala dugo. Posesivno upijajući svaki žig dodira, zagrljaja, ljubomorno sam vazduhu grabila svaku notu njegovog mirisa. Sekla me je najnežnije oštrina pogleda u polutami. Prijala je kao nikada pre. Gušila sam se u neizgovorenim rečima. Navirale su, gutale su me, davile. Mešale su se sa zbunjujuće nepotrebnim mislima, otimajući mi vazduh iz pluća. Želele su da budu izgovorene, želele su da odjekuju zamračenom sobom, želele su da ih čuje.

Gutala sam ih. Nasilno ih vraćala nazad u paučinu misli, ne dozvoljavajući glasu da ih ostavi ogoljene u svojoj istini u oblaku kiseonika između nas. Iznova i iznova čula sam ih u svojoj glavi. Zvučale su lepo. Najlepše, iskreno, naivno. Nisam želela da njihovu neopipljivu lepotu osakati jezik, oblikujući ih u sedam prostih slova. Dve reči od sedam slova. Dve najlepše i najteže reči na svetu.

688005 8 1302645630106 147309702 large Dve najteže reči

Odjek neizgovorenog najjače odzvanja

Nisu teške zato što lepo zvuče, zato što se ne čuju često, iako ih danas nedopustivo izgovaraju ljudi koji ih ne osećaju i pretvaraju u dve beznačajne reči. Teške su zato što znače. Teške su zato što su iskrene. Teške su zato što nas ostavljaju slabima u iskrenom priznanju. Teške su jer ih se plašimo. A plašimo ih se zato što mnogo očekujemo od njih.

Plašila sam se. Progutala ogroman zalogaj svog kukavičluka i ostavila ih za neki drugi put. Shvatam, to su reči koje trenutak čine savršenim, a ne čekaju savršen trenutak da budu izgovorene. Takav ne postoji. Postoji samo bojazan od mučne tišine koja sledi nakon njih. Bojazan od grubo serviranog, lomljivog srca na najlepšem escajgu. To je slabost nas ljudi. Strah nam prečesto kroji sudbinu.

One ne zahtevaju hrabrost. One ne zahtevaju tajming. One zahtevaju ludu iskrenost. Samo je ona potrebna da se te dve reči izgovore najlepše na svetu. Bez straha, bez bojazni, bez očekivanja. One oplemenjuju, one oslobađaju. Oslobodiću se.


Tamara Ognjanović, pronicljivi idealista u večnom sukobu sa razumom, jer njenim strastvenim duhom gospodare emocije. Zaljubljenik u muziku i ritam, prezire patetiku, fine muškarce i surove racionaliste. Nikada se neće odreći tri stvari u životu: svoje plave kose, ljubavi prema Britney Spears i najjačeg sedativa – serije “Prijatelji”.

Editors choice