Izaberi ovu BOJU ako želiš da deluješ SAMOUVERENO i COOL!

Samo za prave HEDONISTE: Kako da napraviš najbolju KAFU ikad!

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Džentlmen – virus koji preti

Džentlmen – virus koji preti

Pao sam sa kreveta! Probudio me je razarajući zvuk sirene za opštu opasnost.

Šta, ko, gde?! Opet nas bombarduju? Godzila je ušetala u Beograd? Ili je to Lejdi Gaga?

Jednom rukom trljam oko dok ga ne iskopam, a drugom širim venecijanere u nadi da ću videti uplašene gole devojke koje istrčavaju na ulicu. Ništa. Nema žive duše. Ni mrava ne možeš da pronađeš i zgaziš. Podižem telefonsku slušalicu – mrtva linija. Uključujem sekretaricu – jedna poruka.

Play!

“Mareeee, bežiii! Mare, uzmi samo najpotrebnije stvari i spasi se! Ako ne preživim, ne zaboravi kakav sam bio! Ako vidiš da se čudno ponašam – znaj da to nije onaj tvoj najbolji ortak! Znaj da… aaaaaaa…tup… tras.. bam.. tu-tu-tu-tu!”

Znojim se, nije mi prijatno. Palim televizor, a tamo na svakom kanalu – bez muzike, bez glasa spikera, bez boje:

Saopštenje za javnost povodom pojave opasnog virusa

Drage sugrađanke, još draži sugrađani,

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije je dužno da vas obavesti o novoj pretnji koja podjednako dolazi sa istoka i zapada i za cilj ima da satre srpsko seme.

Da ne bude zabune – ne mislimo na seme kukuruza! Za tu temu je zaduženo Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede. Ukoliko kukuruz ne promeni veru ili ne zapuca kao “kokičar”, problem ostaje u nadležnosti ministarstva čije ime nema kraja.

tumblr mgpc8oQqNR1relskso1 500 Džentlmen – virus koji preti

Virus koji preti

Igrom slučaja, pod još neutvrđenim okolnostima, nova pretnja je prvobitno registrovana u domu eskimske porodice. Naime, supruga jednog od – do tada najuglednijih Eskima, je vraćajući se iz ribolova doživela da joj na pragu porodičnog doma muž otvori zamišljena vrata toplog igloa. Čak je i smrznuta upecana riba od straha ostala bez kostiju!

Virus je vrtoglavom brzinom za samo nekoliko dana zahvatio i pristalice Baraka Obame, ali i Osame Bin Ladena. I jedni i drugi su počeli ženama da dozvoljavaju da prve pripucaju! A ukoliko ih baš vole – i da se raznesu!

Svetska zdravstvena organizacija (World Health Organization – WHO) je identifikovala novu vrstu virusa i zavela ga u registru pod imenom gentleman, na srpskom – džentlmen. Oznaka za ovaj virus je G+1M-1 (povećanje “broja“ nežnosti, a smanjenje “broja” muškosti).

Uzrok i nastanak se još istražuju, ali se sa preciznom sigurnošću može reći da se G+1M-1 prenosi muškim tračom i ženskim savetom.

Muškarci prema ženama ispoljavaju sledeće osobine:

Simptomi: poštovanje, uviđavnost, prijatnost, pomaganje, žaštita.

Virus je smrtonosan po svakog Srbo sapiens-a.

Prevencija: asocijalnost, zadrtost, glupost, samoća, kukavičluk.

Situacija u Srbiji je još uvek pod kontrolom za razliku od većine zemalja sveta. Izgubili smo sve vrste komunikacije sa Londonom, Vašingtonom, Parizom, Moskvom, Pekingom, a slabe su nam veze i sa Paraćinom.

Molimo vas da zarad sopstvene sigurnosti ne upoznajete zaražene muškarce, odnosno ne stupate u dijalog ili bilo kakav kontakt sa ženama.

Ne gubite nadu! Nas i Rusa – 200 miliona, nas bez Rusa – dva kamiona! Pobediti se mora!

Maj 2011. u Beogradu

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije

Sektor za zdravstvenu zaštitu

Oduzeo sam se. “Dobro je, nemam devojku!” – pomislio sam. Ali poznajem toliko žena – od komšinice prekoputa do šankerke u omiljenom pabu. Hej, pa po nekim statistikama, u Beogradu ima sedam puta više žena nego muškaraca?! I da prema svima njima budem ljubazan i fin? Nema tih para!

Spakovao sam samo najpotrebnije stvari, izvadio farmerke iz korpe s prljavim vešom, odlomio dva, tri lista komšijskog fikusa iz hodnika zgrade (zdravo, neprskano i zeleno!) i istrčao glavom bez obzira. Kuda? Nemam pojma! Trčaću ka suncu, pa gde završim.

Ali u daljini…jedna silueta. Sagnuta i pogrbljena, stara baka nešto skuplja. Na asfaltu umire puknuta plastična kesa (da je koristila ceger od reciklirajućeg materijala, to joj se ne bi desilo!), a raštrkane mandarine igraju araćkinje-baraćkinje. Prilazim i pomažem joj da ih skupi, stavi u ruke i nastavi dalje svojim putem.

I taman kad sam pomislio da mogu da pobegnem od surove realnosti, ona reče: “Baš si divan i pažljiv mladić!”

“Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!”

Osetio sam kako mi utroba nestaje, kako me jede mrak.

Osetio sam da postajem…

Džentlmen – pravi muškarac, džentlmen – virus koji preti.


Marko ”Radoja” Radovanac, beogradska skitnica, u stalnoj potrazi za novom idejom. Glavno oruđe – reč, najbolji prijatelj – emocija. Sve više od navedenog bi zahtevalo cenzuru i obaveznu psihijatrijsku analizu.

Editors choice