Šta je?! Šta si zinula, pizda ti materina?!” – prolomio se muški glas kroz pijano letnje jutro na Adi. Na klupi pored mene sedele su dve maloletnice unakažene od alkohola. Ne mogu baš da tvrdim da su maloletnice, ali nerazvijene obline i neuhranjeno telo, u kombinaciji sa tinejdž odećom, upravo na to ukazuju. Iznad njih stajala su dva prilično besna momka, a iza njih njihova smotana, a prilično utripovana na “krimi rad”, ekipa.

mmm Džentlmenstvo koje je nestalo između dva pića

Ako želiš džentlmena, logično je da moraš biti dama

ŠLJAS! Jedan od njih zalepio je pijanijoj devojčici šamarčinu. Ona je oborila pogled, zateturala se i nije ništa rekla. Njena drugarica bila je toliko pijana da nije mogla ni da se zabrine. Zatim je drugi punoletni majmun sa brojanicom oko vrata prišao istoj nesrećnici i zalepio joj još jači šamar. Između želje da reagujem i iskuliram situaciju podelila me je jedna rečenica: “Majmunko mala! Meni si našla da razbijaš flašu o glavu!”

Nakon te rečenice, devojčica kojoj je već sada krvavila usna od siline udarca mladog bizgova nije mi delovala jadno. Nisam je ni žalila. A krimi-džimi siledžije uz psovke su nestali u mraku. Ove dve sojke jedva su ustale sa klupe. A tek kada su prešle tri metra počele su da naglas psuju. E, toliko su bile pijane. 
Iako sam pomislila, odustala sam. Nisam se pitala gde se izgubilo džentlmenstvo. Ako postoje devojke koje se ni trenutak ne ponašaju kao dame, ako razbijaju muškarcima glave flašama, snimaju pornjave po školskim toaletima i dozvoljavaju sebi svašta na javnom mestu – muškarci onda, uz svu najveću želju i lađenje testosterona, ne mogu ni da budu džentlmeni. U želji da što pre odrastu i da budu što luđe i upadljivije, zaboravljaju na svoje godine i ženstvenost, i završavaju po klipovima ili crnim hronikama. Izazivaju muškarce, izigravaju kurve i posle im kriv đavo. 

Maloletni i mlađi punoletni bizgovi, pogotovo pod uticajem alkohola, ne znaju racionalno da reaguju. Njima je samo bitno da ne ispadnu budale u društvu. Ipak, to ne znači da snagu treba da demonstriraju na nesrećnicama koje ne znaju da se ponašaju. Naprotiv. Ali šta može da bude jasno bilmezu od jedva 18 godina koji se tripuje da je Knele i vozi ga balkanski trip? Onda mu ovakve raspadačice verovatno dođu kao prava prilika da se pred društvom pokaže. Može li biti jadnije?

Nešto slično doživela sam kada sam imala 13 godina. Bio je tu u kraju neki, nazovi frajer, nije silazio sa motora i družio se sa mojom tadašnjom simpatijom. Jednog podneva igrala sam basket u školskom dvorištu i na dvotočkašu prošla je moja ljubav sa tim kretenom. Seljačina bez manira dobacila je nešto na račun mog poprsja, ja sam uzvratila ništa manje bezobrazno, pa je za tren oka sišao sa produžetka svog polnog organa i za tili čas počeo da me tuče. Nije bilo previše jako, ali dovoljno da se uplašim i da mi pukne arkada. Branila sam se koliko sam mogla, a jedino sam uspela da mu pocepam usnu noktima. Nije me bolela ni njegova pesnica na stomaku, koliko slika moje simpatije koja je ostala na motoru i sve to mirno posmatrala. Ne sme da se suprotstavi jačem. Ne sme da bude džentlmen, jer će izgubiti druga, i tačka. 

Ne postoji dovoljno jak razlog da muškarac istuče ženu. Jednostavno – ne postoji. Čak ni ako je devojka totalni ološ, ako je pijana kao zemlja i napravi neko totalno sranje – muškarac ne sme da digne ruku na ženu. Slabiji pol nekada nije i nežniji, ali jači pol treba da svoju snagu usmeri na neke lepše, džentlmenskije stvari.

Izvor fotografija: corbis.com, cdn2.holytaco.com


Martina Anđelković pola dana živi stvaran život, a pola provodi na društvenim mrežama. Autorka je i voditeljka fiktivnog kulinarskog show-a, fejk plavuša i deda Pajina unuka.

 

Comments