Moje drage dame, jedna od stvari koje mi najbolje idu na živac, jeste situacija kada mi prijatelj “prostre” na astal svoju zgužvanu natalnu kartu. Malo je ispegla dlanovima i odma’ pređe na stvar “mani mene tvojih fora za javnost, nego mi kaži oće li se ona javiti meni prva? I da li će onaj magarac da mi uplati ono što mi duguje?”.

Moj prijateljski pogled učini da karta nestane sa vidika u roku od pola sekunde. A kontra-pitanje “Šta sam ja rekao za to?” i “Da li si otvorio knjigu koju si me molio da ti dam?” učini da se i ton promeni – “dobro šta je sada najvažnije da ne uradim?”.

Ja odgovorim. On uradi ono što kažu zvezde da će uraditi. Posle se zaglavi još dublje, ponovo se izvinjava i pita “šta sad da ne uradim?”.

Odgovorim. On ponovo uradi sve ono što zvezde kažu da će uraditi. Treći put dođe i kaže “Ja sam tvoj vernik, znam sve. Molim te reci mi šta da više ne radim”.

Odgovor je jednostavan –  “Radi šta hoćeš, ionako će na kraju sve biti u redu”.

E moj Mjeseče1 E moj Mjeseče

Ako astrologiji pristupiš malo ozbiljnije, i nikad ne izustiš rečenice tipa “Ovo je neki visok čovek, crn, malo talasaste kose. Koji je u jako lošim odnosima sa majkom. Ona želi da ga zadrži za sebe. On bi otišao, ali ona manipuliše sa njime i svojim visokim krvnim pritiskom. On trenutno ne može da se odluči između majke, žene i švalerke”, nailaziš na sledeći problem.

Imaš prijatelja, u natalnom horoskopu Mesec mu je u 8. polju. To je samo po sebi komplikovana pozicija, u kom god da se znaku našao takav Mesec, nosi sa sobom puno strahova i prejakih emocija. Onda dođe trenutak u životu kada se taj Mesec nađe pod udarom loših aspekata tranzitnog Saturna. Realno to je situacija u kojoj čovek padne u tešku depresiju. U zavisnosti odakle ga Saturn “napadne” i kakvi su aspekti u natalnom horoskopu, čovek može imati ozbiljne namere da se ubije.

Nije to ništa neobično, svakom se desi u životu. Nema tu izuzetaka, zapravo ima, ali ne na neki lagodan način. I sada šta reći prijatelju koji ne sme prelaziti most peške, da ga ne bi povukla radoznalost prema onostranom. Kako objasniti da će to proći.

Comments