Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Air Max revolucija uz the Spot

Editorial: Prince Who?

Editorial: Prince Who?

Stevan Božanović rođen je u Nišu 1993. godine. Upisao je srednju Umetničku školu na odseku za dizajn tekstila i odeće. Trenutno studira na Visokoj tekstilnoj strukovnoj školi za dizajn, tehnologiju i menadžment, takođe na odseku Dizajn tekstila i odeće. Za vreme svog školovanja u Nišu izlaže svoje radove iz crtanja, slikanja, dizajna tekstila i odeće na grupnim izložbama (tri puta izložba radova učenika Umetničke škole Niš, tri puta na manifestaciji “Noć muzeja”), kao i deo svoje kolekcije na trećem internacionalnom Fashion Week-u u Nišu. Takođe, 2013. godine prikazuje svoju prvu samostalnu kolekciju pod nazivom “The Little Prince” u organizaciji Bafe-a u Beogradu.

Nagrade: 2012. godine osvojeno drugo mesto na konkursu za dizajn odeće koji je raspisao Tehnološki fakultet u Leskovcu; 2013. godine osvojeno drugo mesto na konkursu za dizajn odeće koji je raspisao Centar za estetiku i kozmetologiju Srbije i Akademija za estetiku i kozmetologiju.

“Kao početna inspiracija za kolekciju poslužila mi je knjiga Antoana de Sent-Egziperia (Antoine de Saint-Exupéry) ‘Mali princ’, koju svake godine pročitam, i uvek je shvatim drugačije. Smatrao sam da u svakom od nas leži neki Mali princ koji sanja, mašta, sledi svoje snove, i ne odustaje. Prvi model u kolekciji je inspirisan ilustracijom ‘Malog princa’, koja je gotovo identična na svim izdanjima ove knjige. Tako je nastao prvi model iz kolekcije, teksas jakna sa strogim military look-om, koja poseduje originalne vojničke detalje. Sa zvezdicama na naramenicama odaje dozu tog romantičarskog, maštovitog i bajkovitog duha koju je i sama knjiga meni slala kada sam bio dete i prvi put je čitao. Naramenice se takođe mogu i skinuti i onda jakna dobija pomalo punk/rock look – zbog rajsferšlusa i samih intervencija na jakni, grebanja i cepanja teksasa. Uz jaknu su išle i keper pantalone, ‘old school’ kroja, i okovratnik sa baroknom ornamentikom.

Iz inspiracije “Mali princ” bajka, radom su modeli polako odlazili i u “Mali princ” street style. Pa sam tako kombinovao military printove, zvezdice koje prate celu kolekciju i old school krojeve pantalona. Kolekcija je prvobitno bila muška, ali je do samog kraja prešla u unisex.”

Kolekcija sadrži 15 modela. O cenama svih modela, i daljem radu mladog dizajnera možete se raspitati na Facebook stranici.

131 Editorial: Prince Who?

141 Editorial: Prince Who?

17 Editorial: Prince Who?

18 Editorial: Prince Who?

19 Editorial: Prince Who?

Design by Stevan Božanović

Models: Anastasija Glidžić, Marko Ilijev, Nemanja Devetak, Vuk Tomić, Igor Jagić, Marko Bajović, Mihailo Kljajić

Shoes: Vladimir Lazarević

Make up: Miloš Pavković i Akademija za estetiku i kozmetologiju

Hair style and assistant: Tina Stojaković

Photography: Štap i kanap Studio

Editors choice