La Roche-Posay produbljuje razumevanje posledica nepravilnosti kože i dolazi do zaključka da jače nepravilnosti predstavljaju opasnost od trajnog oštećenja kože: razvojni ciklus nepravilnosti može završiti dugotrajnim tragovima na koži lica u obliku crvenih ili smeđih pigmentacijskih fleka. Godine 2014. La Roche Posay predstavlja novitet u nezi problematične kože:

LRP Effaclar Effaclar Duo: Novi prvak u nezi problematične kože

Effaclar Duo [+] je korektivna nega koja sadrži pojačano delovanje protiv nepravilnosti, sprečava nastanak tragova i ujednačuje teksturu kože lica. Nova formula sadrži patentiran ceramid Procerad™ koji aktivno deluje protiv nepravilnosti i štiti od pojave crvenih ili smeđih mrlja. Osvežavajući gel nemasne teksture prilagođen je osetljivoj koži sklonoj nepravilnostima.

Lansiranje Effaclar Duo proizvoda 2009. godine označilo je važnu prekretnicu u nezi kože sklone jačim nepravilnostima: pomno osmišljena formula efikasnih aktivnih sastojaka visoke tolerancije koja deluje u svakom stadijumu razvoja nepravilnosti. U 2014. La Roche-Posay produbljuje razumevanje posledica nepravilnosti kože i dolazi do zaključka da jače nepravilnosti predstavljaju rizik od trajnog oštećenja kože. Iako se nepravilnosti često smatraju kratkotrajnim stanjem, njihov efekat može biti značajan. Ako se nastali tragovi na koži ne počnu lečiti na vreme mogu postati uzrok anksioznosti, niskog samopoštovanja i frustracije, što može ometati uobičajene dnevne aktivnosti osobe sa problematičnom kožom.

Na svetloj i vrlo svetloj koži najčešće se stvaraju crveni (takozvani eritematozni) ožiljci koji su uzrokovani upalama, pa im je nekada potrebno samo tri nedelje, a nekad čak i do tri godine da nestanu sa kože lica. Tamnija koža koja je sklona većoj proizvodnji melanina i zbog toga ima pojačan rizik od stvaranja tragova na koži lica. U takvim slučajevima stvaraju se smeđi tragovi poznati kao postupalne hiperpigmentacijske fleke koje mogu trajati nekoliko godina, a mogu biti i doživotne. Razvojni ciklus nepravilnosti može završiti dugotrajnim tragovima: crvene i smeđe fleke pojavljuju se na površini kože kao i u njenoj dubini, pa im može biti potrebno više vremena da nestanu, a mogu postati čak i trajne.

EffaclarDuoTexture Effaclar Duo: Novi prvak u nezi problematične kože

Inovacija: Aktivni sastojak Procerad™

Procerad™ je patentiran ceramid koji je dokazao svoju neverovatnu moć u ponovnom uspostavljanju zaštitnog sloja kože i njegovom vraćanju u prvobitno stanje pomoću balzama ISO-UREA MD Psoriasis. Sada pokazuje i novootkriveni i još neiskorišćeni potencijal za uklanjanje nepravilnosti i sprečavanje nastalih tragova.

Pojačava delovanje protiv nepravilnosti

Procerad™ se pridružuje nizu od četiri originalna aktivna sastojka za veću efikasnost protiv nepravilnosti. Pore su otčepljene, koža je čista, a sjajni i masni delovi kože su pod kontrolom.

Sprečava stvaranje crvenih i smeđih fleka

Delujući na mrlje pre nego što se stvore, Procerad™ sprečava postupalnu hiperpigmentaciju. Zahvaljujući svojim umirujućim svojstvima ublažava upalu uzrokovanu bakterijama odgovornim za komedone i upalne lezije i ubrzava povratak kože prvobitnom stanju. Isto tako pokazuje efikasnost na gubitak pigmentacije pružajući jedinstven delotvoran efekat uklanjanja crvenih i smeđih fleka.

Comments