Većina žena svako jutro u ogledalu prvo primeti crne tragove oko očiju. Ostaci šminke tokom noći mogu biti problematični. To znači da prljavština nije skinuta sa lica, a vampirsko lice izjutra svakako nije prijatan prizor. Osim toga ostaci šminke mogu izazvati gomilu bubuljica i akni. Čista koža je zdrava koža. Pogledajte kako da što brže, lakše i efikasnije uklonite šminku sa lica. Bez ružnih jutarnjih ostataka…

Slika 1.16 Efikasno uklonite šminku u pet koraka

Prvi korak: Počnite pod tušem

Kao i sve drugo, i uklanjanje šminke podrazumeva određene korake. Prvi korak u ovom slučaju je spiranje šminke sa lica još dok ste u kadi, pod tušem…

Slika 273 Efikasno uklonite šminku u pet koraka

Drugi korak: Umivanje sapunom

Nežno i blago utrljajte sapun za skidanje šminke na lice. Vodite računa da pređete sve delove lica, a zatim odmah isperite. Možete koristiti vlažne maramice za skidanje šminke, a najbolje je da oba budu iz bebi kolekcije, jer takvi proizvodi neće izazvati sušenje i pucanje kože.

SLika 3 Efikasno uklonite šminku u pet koraka

Treći korak: Mleko za čišćenje lica

Kako biste efikasnije uklonili ostatke krejona i maskare, nanesite mleko za čišćenje lica ili neki tonik na malo vate i nežno pređite preko očiju. Za bolji efekat koristite posebne tonike za predeo oko očiju. A za ostatak lica neke druge. Važno je da ovakvi proizvodi budu što kvalitetniji, da prodiru u najsitnije pore i otklanjaju svaki trag pudera i maskare.

SLika 41 Efikasno uklonite šminku u pet koraka

Četvrti korak: Posle tonika lice ponovo umijte mlakom vodom, a zatim nežno osušite peškirom

SLika 5 Efikasno uklonite šminku u pet koraka

Peti korak: Nanesite hidratantnu kremu na lice da bi vaša koža bila meka i glatka

Tako neće biti ostataka i prljavštine na vašoj koži. A ujutru će vaše lice biti bez tragova, svežije i lepše.


Jelena Šipčić studira novinarstvo na Fakultetu političkih nauka. Obožava modu i voli da piše o njoj. Čvrsto veruje da će jednog dana postati uspešna novinarka.

Comments