Saznaj da li umeš da uživaš u malim radostima na pravi način

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Beauty editorijal: Otkrij njenu tajnu 100% jače kose

Ego mi ga skroji, nane

Ego mi ga skroji, nane

Na ovom ispitu svi padaju. Svi. Samo retki među svima nauče lekciju i sledeći put polože. Što ne znači da će položiti svaki sledeći put, jer svaki ego ima granice, koje važe do onog momenta dok se ego potpuno ne prevaziđe.

Da bi bio prevaziđen, ego mora ojačati i narasti punim kapacitetom. Mora da bude priznat i ostvaren, da ispuni svoju svrhu i da izađe iz upotrebe.

Jer ego je oruđe. Kao makaze. Služi vam da štof realnosti iskrojite po svojoj meri. Tesno.

A onda jednog dana vaše biće prevaziđe mere koje je ego sposoban da iskroji, a realnost dobije dimenzije potpuno nepodesne za bilo kakav kroj. I tada je stari dobri ego odslužio svoje i nama više nisu potrebne njegove usluge. Ostavićemo unutrašnjeg krojača da uživa u penziji, kao integrisan deo ličnosti, unutar bića.

Dok se oslanjamo na upotrebu ega, dok ulažemo u njegovu izgradnju, potporu, izolaciju, mi živimo unutar te građevine.

Cinderella glass slippers Ego mi ga skroji, nane

Ego je tesna haljina koja puca po šavovima kad se savijete da dohvatite staklenu cipelu. Bolje hodajte bosi.

Ego se postavlja kao zaštitni zid, granica između nas i ne-nas, prva linija odbrane od povrede integriteta, od uticaja, od svega što doživljavamo kao atak na ja.

Ukoliko je ja inteligentnije, duhovitije, racionalnije, komunikativnije, otvorenije i radoznalije, biće lukavije na ispitima. Predstaviće ispitnu situaciju i neizbežan neuspeh, kao iskustvo, pa samim tim i uspeh, ili će se valjati u blatu neuspeha sve dok ne oseti da se iskupilo i da sada može legalno da nastavi svoj krojački posao (koji je obavljalo u ilegali tokom prilagođavanja realnosti potrebama iskupljenja).

Na ispitu ega padaju i veoma prosvetljeni ljudi, koji su dobrano odmakli putem samorazvoja, a težina njihovih ispita primerena je njihovom putu. Oni će možda dobiti učenika koji ih u svemu prevazilazi i uopšte neće biti srećni zbog toga. Pronaći će mu neku manjkavost, videće da je zastranio ili čak zao, samo da ne bi morali da vide koliko je bolji i veći od njih. Učitelj koji se pokloni učeniku sa ljubavlju i poštovanjem, položio je ispit ega.

Viđala sam takve. Na filmu.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice