Saznaj da li umeš da uživaš u malim radostima na pravi način

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Ego protiv bića – kako da se povežeš sa sobom

Ego protiv bića – kako da se povežeš sa sobom

 U naporima da se integrišemo kao ličnost, da sakupimo svoja različita iskustva, svoje misli, emocije, doživljaje i da steknemo jasno i stabilno osećanje sopstva, moramo da posegnemo za svim svojim instrumentima, za duhom i intuicijom, za svešću o tome ko smo i šta smo na različitim nivoima svog postojanja – a svest o tome da uopšte postoje različiti nivoi, dovoljno je strana, strašna i ugrožavajuća, da aktivira svu odbranu kojom raspolažemo. Tako ulazimo u sukob sami sa sobom, nailazimo na prepreku ega, čuvara ličnosti i osećamo potrebu da pređemo preko granica koje nam postavlja i da razotkrijemo njegove zamke.

Međutim, sve vreme se radi o nama samima, odnosno, o tome da je sve u nama međusobno povezano i da jedino nisu svi putevi prohodni, jer ih ne održavamo. A prohodnost se održava korišćenjem tih puteva, kanala i veza, koje sve vode do suštine, odnosno, do bića. Biće zrači iznutra, obasjava duhovnošću našu ličnost i naše telo, šalje nam signale koje prepoznajemo kao osećaj da postoji nešto više, da treba da tražimo istinu i smisao, da naše telo pati zdravstveno kad ne slušamo i ne sledimo te signale.

oscar keys 60730 unsplash 1 Ego protiv bića – kako da se povežeš sa sobom

Link preko koga signali stižu, tumač naše unutrašnje suštine, njen prevodilac i glasnik je naš psihički život, naša mentalna aktivnost, stanje našeg razuma i intelekta i naše emocije koje služe kao „pojačivač“ našeg uma – svesnog i nesvesnog jednako. One intenziviraju energiju sadržaja našeg psihičkog života, preplavljujući naše telo, izazivajući njegove hemijske reakcije, pozitivne i isceljujuće, kao i negativne i destruktivne.

 

To je skica značenja onoga na šta se misli, kad se kaže „sve je u glavi“. Zapravo, sve je energija, kojom napajamo različite delove sebe i koju možemo da koristimo konstruktivno ili destruktivno, a najčešće činimo i jedno i drugo. Koristeći svoj ego u samoodbrani, dajemo energiju strahovima i odbrambenim mehanizmima i blokiramo puteve kojima ta energija stiže do bića – sprečavamo sebe da komuniciramo sa sobom, da budemo stalno svesni svojih motiva, da težimo ka istini.

Svest je ono što zaista objedinjuje sve naše nivoe i slojeve, sve naše akcije, i svu energiju kojom raspolažemo. Zato je potrebno da stalno vežbamo da budemo svesni sebe i svega oko sebe, da budemo prisutni u sadašnjem trenutku, da ono što mislimo i osećamo istovremeno sagledavamo, kao da se dešava nekom drugom – da posmatramo sebe, jer ćemo od sebe najviše naučiti o sebi.

Razvijajući svest, koristimo daleko suptilniji i razvijeniji instrument, nego što je um, shvatamo da nam um i inteligencija služe da primamo i razumemo informacije koje dolaze putem svesnosti. Tada ego zauzima svoje mesto i obavlja svoj posao bez sukoba sa bićem, ne predstavljajući prepreku nego samo još jedan instrument kojim raspolažemo, samo deo naše opreme za život među ljudima. A opremljeni smo kompletno i dužni smo da učimo kako da koristimo svoju opremu i kako da održavamo prohodnost svojih komunikacionih i energetskih kanala – da budemo otvorenog uma, srca i duha, uvek spremni da otkrivamo, uviđamo i učimo.

Pročitajte još i ovo:

Reci zbogom svima koji su ti slomili srce

7 načina da izgradiš samopouzdanje u svojim dvadesetim

Gestovi govora tela koji loše izgledaju

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvor fotografija: www.unsplash.com

Aleksina Đorđević

Editors choice