Vizionar i filmski umetnik Baz Lurman režirao je jedinstven i spektakularan kratki umetnički film ekskluzivno za kolekciju ERDEM x H&M. Radnja filma „Tajni život cveća” odvija se u velelepnoj vili na imanju izvan grada, a svi akteri su glumci i modeli. U filmu će premijerno biti predstavljena i ekskluzivna nova pesma „Hypnotised” grupe Years & Years. Poput pravog filmskog ostvarenja, ovaj živopisni kratki film odiše strašću i dramatičnošću koje su Baza proslavile kao jednog od najvećih svetskih filmskih stvaralaca. Film je premijerno prikazan na hm.com.

Želeo sam da ovaj kratki film bude jedno pravo filmsko ostvarenje. Radi se o veoma modernoj ljubavnoj
priči koja se odvija u vili prepunoj tajni, što je metafora našeg vremena – stvarni svet je pun poteškoća, ali se
ovde ono što je zaista važno još uvek razvija poput večnog proleća”, rekao je Baz Lurman.

02 0482 highres Ekskluzivni umetnički film Baza Lurmana #ERDEMXH&M

Film Baza Lurmana za kolekciju ERDEM x H&M smešten je u misterioznu vilu u kojoj vlada večito proleće.
Kuća predstavlja svet za sebe uvek ispunjen cvećem, za koje su kao inspiracija poslužili cvetni dezeni modne
kuće ERDEM. Kada mladi prijatelji koje igraju zvezde u usponu Tom Ris Haris, Hiro Fajns-Tifin i Rubi Dagnal odsednu u ovoj kući, nastaje strastveni ljubavni trougao. Pridružuje im se čuvena glumica Harijet Volter, kao i supermodeli Saskija de Bro, Iman Hamam, Grejs Harcel, Fernando Kabral, Nils Vajser i Toni Vord. Baz je iskoristio komade iz kolekcije ERDEM x H&M kako bi prikazao likove i podstakao radnju, dok se nova pesma grupe Years & Years savršeno uklapa u atmosferu punu pozitivne energije, prijateljstva i ljubavi.

Baz Lurman tvorac je nekih od omiljenih filmova današnjice. Režirao je filmove Mulen Ruž!, Romeo i Julija,
Veliki Getsbi i Plesom do ljubavi, a nedavno je radio i na televizijskoj seriji The Get Down. Kolekcija ERDEM x H&M biće u prodaji od 2. novembra u H&M radnji u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu kao i u odabranim prodavnicama širom sveta.

Comments