Elie Saab je svetski poznati modni brend čiji je osnivač gospodin Sab. U većini kreacija ovog neprikosnovenog modnog dizajnera oseća se primesa kulture Bliskog istoka, odakle Eli zapravo i potiče. Preciznije rečeno, Eli Sab je libanskog porekla.

Kulturu i tradicionalne motive svog naroda gospodin Sab je utkao u svoje kreacije, te su tako u većini slučajeva haljine sa potpisom Elie Saab raskošne, od presijavajućih materijala i ukrašene najfinijom čipkom, perlama i kristalima.

Stoga su kreacije ovog brenda izuzetno popularne među holivudskim damama i često imamo priliku da čujemo da su one ponele kreacije upravo ovog brenda na promocijama filmova i raznim dodelama nagrada.

01 Elie Saab Pastelna kolekcija Elie Saab: Moderna elegancija – pastelna kolekcija 02 Elie Saab Pastelna kolekcija Elie Saab: Moderna elegancija – pastelna kolekcija

Ipak, nova kolekcija za 2015. godinu, koju vam ovom prilikom predstavljamo, se poprilično razlikuje od uobičajenih kreacija ovog brenda. Reč je o kreacijama pastelnih i svedenih boja, koje su na specifičan način interesantne.

03 Elie Saab Pastelna kolekcija Elie Saab: Moderna elegancija – pastelna kolekcija 04 Elie Saab Pastelna kolekcija Elie Saab: Moderna elegancija – pastelna kolekcija

Kolekcijom dominiraju pastelne nijanse žute, bež, prljavo roze i mint boje. Isto tako, postoje i beli i crni odevni predmeti. Ono što je interesantno jeste da su neki komadi garderobe u ombre stilu tj. iznijansirani su što im daje odličan izgled.

05 Elie Saab Pastelna kolekcija Elie Saab: Moderna elegancija – pastelna kolekcija 06 Elie Saab Pastelna kolekcija Elie Saab: Moderna elegancija – pastelna kolekcija

Iako su kreacije prilično jednostavnog kroja, detalji su fenomenalni! Obratite pažnju na vezove, perle i sitne kristale na haljinama i kompletima.

07 Elie Saab Pastelna kolekcija Elie Saab: Moderna elegancija – pastelna kolekcija 08 Elie Saab Pastelna kolekcija Elie Saab: Moderna elegancija – pastelna kolekcija

Wannabe modni/beauty predlog: ukoliko želite da ponesete haljinu pastelne boje (bilo da je sa potpisom Elie Saab ili nekog drugog brenda) predlažemo vam da vaša koža bude blago tamna, kao i neizostavno u svakom slučaju – nežna i svilenkasta, jednom rečju – negovana. Savremeni trendovi uglavnom promovišu blago potamnelu kožu, dok opet neke tematske revije i editorijali insistiraju na porcelansko beloj puti.

09 Elie Saab Pastelna kolekcija Elie Saab: Moderna elegancija – pastelna kolekcija

Imajte u vidu da je to isključivo tematski i predlažemo vam da ne kombinujete svetlu put i pastelne boje jer će vas ta kombinacija “progutati”. Ukoliko želite porcelanski look, odaberite jarke boje i ostvarite kontrast.

Aleksandra Grujić 
Comments