#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Emirati o kojima malo znamo

Emirati o kojima malo znamo

Mistični, bogati i raskošni, Ujedinjeni Arapski Emirati privlače pažnju turista od prošlog veka. Iako ih laički najčešće povezujemo sa Dubaijem, svaki deo ove zemlje poseban je na svoj način. Abu Dabi je poslovni centar, Dubai je poznat po masovnom turizmu, Šardža po kulturi, Adžman je gastronomska destinacija, a Um al Kuvejn avanturistička. Ras al Hajmu odlikuje velnes turizam, a Fudžera se šepuri najlepšim plažama.

117 Emirati o kojima malo znamo

Ujedinjeni Arapski Emirati - zemlja u kojoj se najmodernija arhitektonska čuda spajaju sa tradicijom

Predstavljamo vam još nepoznate destinacije, one koje će naslediti, ili čak prestići, već uveliko popularne Dubai i Abu Dabi.

Šardža važi za prestonicu kulture i obrazovanja. Najpoznatiji univerzitet nalazi se upravo ovde, i pod zaštitom je UNESCO-a od 1998. godine. O ugledu ovog univerziteta govori i činjenica da ga pohađaju hiljade studenata 80 različitih nacionalnosti. Šardžu krase velelepne građevine i džamije. Tradicionalna privatna zdanja pretvorena su u muzeje i verno odslikavaju raskoš arapskog sveta iz vremena pre zapadnjačkih uticaja. Neposredna blizina Dubaija donosi Šardži hiljade turista svake sezone. Strogi šerijatski zakoni koji ovde vladaju diktiraju način života stanovništva, ali i turista. Ipak, rigidnost zakona omogućila je očuvanje autentičnosti zajednice, što je i jedan od glavnih razloga posete ovom regionu UAE.

218 Emirati o kojima malo znamo

Muzej islamske civilizacije u Šardži

Adžman je namanji emirat i nalazi se između Dubaija, Šardže i Um al Kuvejna. Samo je centralni deo ovog emirata razvijen, najveći deo je ruralan. Urbani deo Adžmana, poznat po raznovrsnim restoranima, gastronomska je destinacija koju najviše posećuju znatiželjni Azijci, dok su farme širom regiona pretežno zatvorene za turiste.

315 Emirati o kojima malo znamo

Restoran najpoznatijeg hotela, "Kempinski", za prijatni gastronomski užitak

Um al Kuvejn takođe je “džepni emirat”, ali znatno bogatijeg sadržaja. Zbog velikih vodenih površina zastupljeno je jedrenje, a stalni posetioci Um al Kuvejna jesu fotografi i zaljubljenici u ptice, kojih ovde ima u velikom broju. Veliku pažnju javnosti privlače arheološka nalazišta. Najpoznatiji lokalitet je naselje od pre 2,500 godina p.n.e. Ipak, najpopularnija atrakcija ovog emirata jeste vodeni park “Dreamland”, koji važi za jedan od najekskluzivnijih avanturističkih parkova na svetu.

415 Emirati o kojima malo znamo

Drevna tvrđava je zaštitni znak Um al Kuvejna

Ras al Hajma je pravi velnes raj. Kritičari ga opisuju kao Dubai u usponu, samo bez kiča. Do pre par godina emirat Ras al Hajma opisivan je kao ribarsko mesto sa bogatom istorijom i raznolikom prirodom. Danas je to mesto za aktivni ili pak potpuno relaksirajući odmor, prepuno banja, spa centara i sportskih kompleksa. Termalni izvori, planine, peščane plaže i pustinja čine turističku ponudu više nego raznovrsnom.

 Emirati o kojima malo znamo

"Cove-Rotana" je kompleks sa najpopularnijim spa centrom u Ras al Hajmi

Fudžera je najmlađi emirat, koji je izašao iz senke Šardže tek pre 60 godina. Zbog strateškog položaja (pristup Persijskom zalivu i pogled na Indijski okean) godinama je jako bitna tačka za tankere. Turistički razvoj započet je tek nedavno. Ponosno ističući kvalitet svoje obale, Fudžera je destinacija koja nudi idilu – sunce, more i pesak. U prilog tome ide i činjenica da je ovo najbolje mesto za ronjenje u celoj federaciji UAE.

65 Emirati o kojima malo znamo

Najlepše plaže u Emiratima nalaze se baš u Fudžeri


Tijana Jeremić je student turizma, pasionirani putnik i autor bloga Heels and Voyages by T. Veliki obožavalac štikli, slatkiša, okeana i životinja. Smatra da ljudi kroz putovanja uče o drugima, ali i o sebi.

Editors choice