*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Otkrivamo: Kako da imaš jaku, blistavu i dugu KOSU?

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Emotivni balans i telesno zdravlje

Emotivni balans i telesno zdravlje

1/3

Šta god nam se dešava na telesnom nivou, prvo nam se desilo na emotivnom. Najprimitivniji i najsnažniji delovi našeg bića i ličnosti, skladište sve što smo proživeli, svaki utisak, emociju i misao i kad to ne možemo da obradimo svesno, sofisticiranijim instrumentima samospoznaje (um, inteligencija, intuicija, osećaj) onda proživljavamo telesno. Nekad je dovoljno da telesno i organski odigramo svoje unutrašnje drame da bi se one (delimično) razrešile, ili da bi naboj nestao, a nekad je potrebno da osvestimo ono što odigravamo, da ne bismo utonuli u ozbiljnu bolest i ugrozili sebi život.

pexels photo 612891 Emotivni balans i telesno zdravlje

Sve što nam se dešava na fizičkom, zdravstvenom nivou, direktno je povezano sa našim unutrašnjim životom, nosi određenu energiju, odnosno, blokadu energije, koja se nalazi na određenom mestu u telu. Problemi sa bubrezima govore o nataloženom strahu i anksioznosti, srce i pluća su u direktnoj vezi sa ljubavnim osećanjima (i njihovim nedostatkom), problemi sa kičmom ukazuju na terete koje nosimo i kojih treba da se oslobodimo, čak su i povređivanja (padovi, lomovi kostiju, opekotine i posekotine) rezultat unutrašnjeg naboja koga nismo svesni, a koji je ponekad čin samozaštite, koga takođe nismo svesni. Recimo, povredimo se tako da moramo da ostanemo kod kuće i ne odemo na neko mesto, gde bismo upoznali neku osobu koja bi skrenula tok našeg života na toksičan način, ili bismo propustili da budemo tu gde treba da budemo jer smo nekome potrebni – mi ne vidimo posledicu nekog čina, niti znamo tačan uzrok, vidimo samo ono što se događa i ponekad kažemo sebi „ko zna zašto je to dobro“ i često ne verujemo da je to zbog bilo čega dobro, jer nemamo potrebna saznanja i informacije, nemamo odgovarajuću perspektivu iz koje bismo posmatrali širi koncept i ostaje nam samo vera i nada.
Da bismo baratali onim što imamo – a vera i nada su jednako važni kao i sva svesnost koju možemo da dosegnemo – potrebno nam je da imamo emotivnu ravnotežu, da budemo emotivno zdravi, celoviti, istiniti, prisutni, uključeni.

Editors choice